Limba română, întrebare adresată de gdkdhdidjbd, 8 ani în urmă

Imaginativă ca va întâlniți cu o vulpe vorbitoare prezentați in 15-20 de rânduri întâlnirea și dialogul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexandraF
2

Pentru a scrie o compunere reușită trebuie să descrii armonios întâlnirea cu vulpea, să creezi un dialog cursiv, format din întrebări relevante și de asemenea, să dai frâu liber imaginației. Bineînțeles, trebuie să ții cont de structura unui text și să ai: introducere, cuprins și încheiere.

O compunere cu titlul "Întâlnire cu vulpea" poate fi următoarea:

Anul acesta m-am înscris la cercetași. Îmi plac mult activitățile pe care le facem împreună, descopăr lucruri noi de fiecare dată.

Astăzi, de exemplu, o să mergem în pădure pentru o drumeție în care vom învăța despre vietățile ce trăiesc aici.

La un moment dat, mergând în șir indian după doamna profesor, a trebuit să mă aplec să-mi leg șiretul. Atunci, s-a apropiat de mine o vulpe care mi-a spus:

- Nu te speria, copile! Nu-ți fac niciun rău!

- E prima dată când întâlnesc o vulpe și nu aveți o reputație prea bună!

- Știu că voi, oamenii, ne numiți "devoratoare de gâini", însă, nouă ne plac șoarecii de câmp, popândăii, veverițele, iepurii. Mâncăm găini atunci când nu mai găsim mamifere mici.

- N-am știut acest lucru, până acum. Însă, eu am aflat de voi din povestea "Lupul păcălit de vulpe", despre asta, ce mai zici?

Auzind acestea, vulpea a început să râdă în hohote. După ce s-a liniștit un pic, mi-a zis:

- Ne place să ne și distrăm. Iar pe de altă parte, am vrut să arătăm celorlalte animale că deși ursul e mare și fioros, poate fi păcălit de o vulpe mică și șireată.

- Da, cred că ai dreptate. Cumătră vulpe, mi-a făcut plăcere să te întâlnesc! Trebuie să mă grăbesc acum să prind grupul din urmă, ca să nu ma pierd.

- Sigur, copile! La revedere!

Interesantă discuția pe care am purtat-o cu vulpea. Am realizat că vulpile nu sunt animale rele cum mi-am imaginat eu, ci sunt istețe și au rolul și rostul lor în natură.

A fost o zi frumoasă, de care-mi voi aminti cu drag!

Un alt exemplu de compunere poți citi aici: https://brainly.ro/tema/295067

Spor la teme!

#SPJ9

Alte întrebări interesante