Limba română, întrebare adresată de rebekapolyak2010, 8 ani în urmă

imaginativa un basm dupa titlul fat frumos din tei
va rogg urgent
dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de enead
1

Răspuns:

merg frumos pe stradă de dimineață spre școală . în drum spre școală este un tei , teiul meu preferat normal că am stat și am admirat puțin asta fac în fiecare zi îmi imaginez : prințese , împărați , regi , domnitori , Făt Frumos si alți în copac care se uită la mine . după ceva timp imaginația mea dispăruse însă Făt Frumos nu , Am încercat să mă mișc să văd dacă se uită la mine , chiar se uita , nu aveam nici un fel de îndoială că este ceva virtual . încep să mă bag în seamă cu el si-i spun :

- bună, Făt Frumos .Ce faci acolo ?

- bună .stau și Te admir .

- De ce faci una ca asta Făt Frumos ?

- chiar dacă nu ai făcut nimic Am citit prin sufletul tău că ești curajos și faimos , chiar dacă tu crezi că nu ești așa cum te-am descris .

- Făt frumos, Ești atât de curajos, ai mereu vorbele la tine . atâta încredere în tine . chiar Sper că într-o zi să fiu ca tine .

trecu această zi perfectă de primăvară pentru mine . nici până în ziua de azi nu pot să cred că m-am întâlnit cu Făt Frumos .

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

________________________________

SUCCES !!


rebekapolyak2010: multumesc
Răspuns de paateu
0

     FAT FRUMOS DIN TARAMUL POVESTILOR

Nu de demult , v-am povestit ca am acces la un taram al tuturor povestilor . Unde pot citi tot ce mi-am dorit .

Ei , astazi m-am gandit sa mai fac vreun tur acolo . Ajugand acolo , Zana cea Magica mi-a spus ca astazi are o sarcina grea pentru mine : Sa termin o carte . Eu am terminat mai multe carti , deci nu mi se paruse asa de greu

Ea imi aduse cartea : Era o carte cusuta cu fir de aur , cu coperti stralucitoare , intitulata :,, Fat Frumos si Cavalerul Negru '' . Eu nu am mai auzit de aceasta poveste .

Zana , ma trimise pe taramul povestilor , sa termin aceasta carte si sa il aduc pe Fat-Frumos , langa celelalte personaje de basm din ,, Biblioteca Magica'' .

Gata , am ajuns pe taram . Era pustiu : Se auzeau numai pasari si era numai iarba . Nu erau nici flori , nici animale . Mi se paru ciudat . Acolo , nu puteam sa ma orientez , ma invarteam in cerc si asa am mers vreo 2 ore. Deodata zaresc prin mijlocul pustietatii o gaura de soarece . Langa era o sapa . Ma apuc de sapat si gasesc niste trepte . Imi iau inima in dinti si cobor treptele . Ajunsesem intr-o pestera stranie unde era Cavalerul Negru , care il capturase pe Fat Frumos . Auzind discutia , mi-am dat seama ca Cavalerul Negru vrea sa-l omoare pe Fat Frumos si sa cucereasca Tinutul Argintiu .

Dupa ce plecase din Pestera , ma apropii spre Fat Frumos :

- Stai Calm , am venit sa te ajut !

- Sa te cred ... Dezleaga-ma !

Dupa ce l-am dezlegat , i-am explicat de unde am venit si ce trebuie sa facem . Asa ca ne-am apucat de treaba . Am facut o capcana pentru cand va sosi Cavalerul Negru . Cand sosi , Cavalerul Negru cazu in capcana noastra , iar noi ii dadusem foc pesterii si lui . Asadar , invinsem , iar tot poporul  Tinutului Argintiu , il credeau pe Fat-Frumos , imparatul lor. Toate domnitele erau incantate . In aceea seara , s-a dat o petrecere cu nu s-a mai vazut , cu bauturi si mancare aleasa , si voie  buna !

Dupa ce imi terminasem treaba , m-am intors in Biblioteca Magica , spunandu-i Zanei ca ma terminat cartea si i-am aflat finalul . Aceasta era foarte mandra de mine .

 A doua zi , la scoala , am prezentat aceasta poveste si le-am spus colegilor de unde o stiu . Ei au ras de mine toate orele , dar mie nu imi pasa . Eu stiu ca Biblioteca Magica exista , si cel mai important , ca fac parte din ea....

Sfarsit......

Alte întrebări interesante