Limba română, întrebare adresată de einstein88, 8 ani în urmă

Imagineaza-ti ca ai ajuns la Polul Sud si observi o familie de pinguini albastri. Scrie o compunere de o pagina, cu titlul "Imparatia de gheata". Respecta urmatoarele cerinte:

•descrie peisajul pe care il vezi, cu ajutorul adjectivelor si al substantivelor

•prezinta miscarile pinguinilor, cu ajutorul verbelor

•exprima ti sentimentele trezite de spectacolul naturii, folosind persoana 1

•textul contine toate partile unei compuneri:introducere, cuprins si incheiere


Vaa rog ajutati-maa!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de paulandreea2006
17

Răspuns: Intr-o iarna trebuia sa merg in vizita la bunici mei din partea tatalui meu care traiau la polul nord. Parinti mei au vorbit daca pot merge de una singura . Totul era bine , venise ziua de plecare , m-am sculat la ora 4:40,mi-am luat hainele si mama m-a dus la aeroport . Mi se parea mi-e ceva ciudat dar nu am bagat de seama,pana cand aud un anunt :"Urmatoarea oprire Polul Sud".

Am ramas socata si am crezut ca este o gresala . Am ajuns , am iesit din aeroport si ma uitam dupa bunici mei, insa nu ii vedeam, insa am vazut un padou publicitar cu Polul Sud, eram trista nu stiam ce sa fac pentruca nu stiam limba pe care ceilalti o vorbeau . Am iesit afara sperand ca voi gasi romani care sa ma ajute , dar...se pare ca putini romani merg pe la polul sud. Din fericire aveam si bilet intos, doar ca...era peste o saptama. Se făcuse noapte si inca nu stiam ce sa fac , la un moment dat am am vazut niste animale mici care se miscau ciudat si incet , m-am speriat dar eram si foarte curioasa , asa ca m-am apropiat de acele animalute , am realizat ca erau niste pinguini , si ca prin magie m-au luat de mana si m-au dus intr-un loc cu mii de pinguini , care se miscau lent , cred ca aveau 0,5 km la ora . Totul in jur era alb si minunat exceptând frigul . Totul parea ca intr-un desen animat , erau ca niste dealuri albe cu flori negre-albastru miscatoare , apa era foarte rece . Asteptam sa vina noaptea insa nu se intamola , era in continuu lumina , nu intelegeam , pana cand imi amintisem ca aici e noapte pentru 6 luni si 6 luni era lumina , imi era foarte frig , dupa calculele mele trecuse 24 de ore fara sa dorm . La un moment dat am simntit ceva la spatele meu ceva moale , m-am intors si am vazut un urs polat , m-am temutca ma va manca insa doar s-a ous langa mine si m-a incalzit. Dar la un momendat nu mai putem de frig chiar daca ursul era langa mine , m-am îndreptat catre aeroport , un om m-a vazut si a fugit catre mine , imi spusese ceva in engleza dar nu intelesem nimic. A vazut ca aveam un bilet si a vazut de unde veneam, m-a dus la o femeie tanara care stia romana , i-am spus cele intamplate. A zis ca voi ramane acolo , intr-o camera in aeroport , nu stiu de ce aveam asa ceva dar mna ... mi-a prins bine ,desi mi-au spus sa nu ies afara ma mai stracuram la pinguini, pentruca acel peisaj ma uimea efectiv. Au trecut zilele si a venit momentul sa plec acasa , abia asteptam momentul în care am sa imi vad familia , si desi nu am ajuns la bunici nu regret cele intamplate, poate ca parinti mei nu prea ma cred eu stiu ce am vazut . Am ajuns acasa si i-am zis mamei ca data viitoare sa se uite la bilet mai atent...

SCUZE PENTRU GRESELI , ESTE DESTUL DE SCURTA DAR SPER CA ESTE BINE

Alte întrebări interesante