Limba română, întrebare adresată de abcdme123, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ai călătorit cu părinții și ați înnoptat lângă un lac. Redactează o notă din jurnalul tău de călătorie, de cel puțin 150 de cuvinte, care să cuprindă prezentarea unei emoții/a unui sentiment din timpul acesteia, o secvență descriptivă și una explicativă. Data redactării jurnalului este 2 noiembrie 2020.

Vă rog frumos. Am nevoiee :((​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rodicajurescu
1

Răspuns:

2 noiembrie 2020

       Azi s-a înnoptat parcă mai repede decât ieri.

       Abia reuşisem să ne montăm cortul şi să adunăm câteva vreascuri de lângă lac... când a început furtuna. Cerul s-a umplut de nori ca de smoală. Vântul vuia neprietenos. Lacul se auzea săltându-şi apele dintr-un mal în altul. Eu şi mama ne-am cam speriat. Tata ne-a liniştit spunând că asemenea furtuni de noiembrie sunt obişnuite prin aceste locuri: sunt destul de violente, dar scurte.  

       A avut dreptate.

      Totul a revenit la normal, iar noi ne-am continuat programul ce ne fusese atât de violent întrerupt.

      Am făcut focul, am mâncat... şi... mai ales... am verificat cu mare emoție şi băgare de seamă dacă a revenit conexiunea la internet.

     Deodată, cerul s-a umplut de stele iar de dincolo de creasta muntelui din spatele nostru... a apărut, rotundă şi rumenă ca o clătită de-a bunicii Emilia, luna.

     A fost o seară foarte interesantă.

     Sper ca mâine să fie o nouă zi frumoasă, presărată cu aer de munte, soare, flori şi, bineințeles, ore online. Iar temele le voi face lângă lac!

Explicație:

Alte întrebări interesante