Limba română, întrebare adresată de teomaria749, 8 ani în urmă

Imaginează ți că ai fost la munte la mare altitudine și că ai avut senzația că timpul trece mai repede Redactează o notă de jurnal despre această impresie de cel puțin 150 de cuvinte care să cuprindă o secvență narativă un descriptivă și una explicativă dată jurnalului este 8 noiembrie 2021​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de univers44
10

Dragă jurnalule,

8 noiembrie 2021

Momentan sunt la munte, sus la altitudine. Nu-mi vine să cred cât de frumos este aici! Aerul este clar și curat, iar priveliștea vârfurilor acoperite de zăpadă este pur și simplu uluitoare.

Dar oricât de mult mă bucur de timpul petrecut aici, am simțit o senzație ciudată în ultima vreme. Parcă timpul trece mai repede decât de obicei. Știu că sună nebunesc, dar parcă am clipit și deodată a trecut o oră.

Am făcut câteva cercetări și s-a dovedit că acest fenomen este de fapt un lucru real. Se numește „efect de dilatare a timpului” și apare atunci când un obiect se mișcă cu o viteză mare sau se află într-un câmp gravitațional puternic.

Conform teoriei relativității, timpul nu este constant și poate fi afectat de mișcarea sau gravitația unui obiect. Deci, aici sus, în munți, unde aerul este subțire și atracția gravitațională este mai puternică, are sens că experimentez acest efect de dilatare a timpului.

Este un sentiment fascinant și ciudat, dar și puțin dezorientator. Tot trebuie să-mi amintesc că timpul poate să nu se miște în același ritm cu care sunt obișnuit. Dar, în ciuda acestui fapt, încă mă bucur de fiecare moment din timpul meu aici, la munte. Frumusețea acestui loc depășește cu mult orice senzație ciudată pe care aș putea să le simt.


Arienutzaaaa: mulțumesc
Alte întrebări interesante