Limba română, întrebare adresată de Valentintilica14, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ai fost pe Marte. redactează un text descriptiv
DAU COROANĂ ​
peste 150 de cuvinte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RagaceanPacean
0

Răspuns: Nu am crezut ca voi avea parte de aceasta experienta minunata vreodata in viata mea. Da, am fost pe Marte! Tatal meu este astronaut si a avut acordul de a ma lua cu el la bordul unei rachete pentru doua zile!

Intr-adevar, lansarea si aterizarea au fost doua momente ce ne-au dat emotii uriase. Cu toate astea, in momentul in care am iesit din capsula si am pus piciorul pe Marte, totul a fost dat uitarii.  Era uimitor! Puteam vedea Planeta Pamant printre miliarde de stele, puncte mai mici sau mai mari ce straluceau peste tot. Pluteam intre soare si luna, deasupra unor uriase cratere care ma faceau sa realizez cat de mica sunt.  Mici pietre pluteau pe langa noi, gravitatia purtandu-le prin spatiu. Printre privirile mele uimite ce imbratisau intregul peisaj, un mic satelit a plutit pe deasupra noastra iar un robotel isi facea de cap undeva langa racheta. Ne inspecta. Eu si tata i-am facut cu mana iar el si-a vazut mai departe de drum.

In ciuda lipsei activitatilor tipic pamantene precum cumparaturile, jocurile video sau concertele, Marte a avut de oferit o experienta inedita. Faptul ca este atat de mic intr-un univers atat de mare te pune pe ganduri. Ma intreb daca ne-au vazut extraterestrii, eu cu siguranta nu voiam sa ii vad!

Explicație:

Răspuns de AdinaCalota1
0
Într-o zi de vară am plecat la plimbare pe Planeta Marte .Aveam la mine doar un carnețel în care notasem doar câteva informații:Planeta Marte, numită şi Planeta Roşie este a patra planetă de la Soare, orbita ei aflându-se între orbita Pământului şi a planetei Jupiter, la 224.000.000 de km depărtare de Soare. Are circa 6.550 km în diametru şi se aseamănă foarte mult cu planeta noastră, deşi este puţin mai mare decât jumătate din diatreul Pământului. IATᾸ CE AM GᾸ SIT AICI: o mulţime de dune de nisip, canioane şi pietre săpate de vânt. Atmosfera planetei este subţire, compusă AICI AM DAT NAS ÎN NAS CU CERCETᾸ TORII din 95% dioxid de carbon, 3% azot şi restul – AMERICANI ŞI RUŞI. alte gaze. Atmosfera este străbătută de furtuni, trecând prin schimbări periodice asemănătoare anotimpurilor de pe Pământ. DAR DE CE AM INCEPUT SA TREMUR DE FRIG? AH ! IATA CE ARATA COMPUTERUL DE LA BORDUL ROBOTULUI MEU:cea mai scăzută temperatură la suprafaţă este de -140°C şi cea mai ridicată – 20ºC. Marte are 2 sateliţi – Phobos şi Deimos, Cum nu puteam să merg pe jos am împrumutat un care se presupune că sunt asteroizi prinşi de forţa robot de la NASA gravitaţională a planetei. Sateliţii săi sunt compuşi din roci pietroase şi metalice. Planeta Roşie se învârte în jurul Soarelui în 687 de zile, adică 22,5 luni pământeşti.Marte are suprafaţa acoperită de deşerturi, Deci, un an pe Marte durează cam 2 ani pământeşti.vulcani stinşi, cratere create de meteori şi 2regiuni polare acoperite de gheaţă. Gheaţa esteobişnuită, compusă din apă, cât şi dioxid decarbon.

Sper ca te-am ajutat; succes in continuare!
Alte întrebări interesante