Limba română, întrebare adresată de mariangiurca2, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ai participat, intr-o librarie, la prezentarea jurnalului de călătorie al unui explorator intors de la Polul Nord. Redactează o scrisoare catre prietenul tau George/prietena ta Georgara, de cel puţin 150 de cuvinte, care să cuprindă impărtăşirea unei emoţiva unui sentiment din timpul participari la această activitate, o secvenţă narativă, una descriptivă şi una argumentativă. Data redactari scrisori este 22 noiembrie 2020.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de heloworld
81

20 noiembrie 2020

Draga mea Georgara,

Săptămâna trecută am fost la prezentarea jurnalului de călătorie al unui explorator întors de le Polul Nord.

A fost uimitor. M-am simțit de parcă eu însămi aș călători peste meleaguri atât de îndepărtate. Aproape că vedeam în fața ochilor cum zăpadă se întindea până la orizont, cum ursii polari își hrănesc puii, cum eschimosii se duceau să vâneze. M-am simțit minunat, de parcă aș avea aripi și aș putea călătorii unde îmi dorește inima.

Era un domn în jurul vârstei de 40-50 de ani, avea părul brunet și ochii albaștri, era înalt și avea un vocabular foarte extins și respectuos, vorbea atât de elegant și înțelept; a studiat la Oxford ( îți vine să crezi? ) și a călătorit prin toată lumea, cunoaște foarte multe limbi străine.

În timp ce ne povestea aventurile prin care a trecut, o doamnă a dat peste un raft cu cărți și a dărâmat o groază de romane, si-a cerut scuze și a început să strângă, mulți oameni s-au dus să o ajute, chiar și exploratorul a ajutat-o și a făcut cunoștință cu ea.

Din punctul meu de vedere, acest domn e unul din cei mai incredibili oameni pe care ii cunosc. Dezvolta ideile cu atâta ușurință și trece de la un subiect la altul fără să îți de-a impresia că a întrerupt ceva, a vorbit despre mai multe teme și a povestit despre locurile pe care le-a vizitat. Cred că este noul meu model în viata.

La final am mers să vorbesc cu el. Am fost atat de emoționată încât pentru un moment am uitat toată engleza pe care am învățat-o, a zâmbit amuzant când si-a dat seama că m-am pierdut în univers. Și-a făcut timp sa vorbească cu mine și mi-a răspuns la întrebări, m-a cucerit imediat.

A fost una din cele mai frumoase zile din viata mea!


teodordobre: multumesc!
Alte întrebări interesante