Istorie, întrebare adresată de margadarghci6022, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ai vizitat farul din Sulina. Redactează o notă din jurnalul tău de călătorie, de ce
puțin 150 de cuvinte, care să cuprindă prezentarea unei emoții/a unui sentiment provocate/provoca
de ceea ce ai văzut. Vei include o secvenţă narativă, una descriptivă şi una explicativă. Data redactar
jurnalului este 5 noiembrie 2020.
am nevoie rapidddddddddddddd​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de luktrapper
5

Răspuns:

05.11.2020

Draga Jurnalule,

Astazi  vreau sa iti povestec ceva deosebit. Desi este restrictie de circulatie, datorita Covid 19, tata s-a tinut de cuvant si am plecat la Sulina. Tu stii ca tata este un pescar inrait! Nu o sa iti povestesc astazi despre capturile lui, ci despre altceva.

Am ajuns in orasul Sulina, iar in aval  pemalul stang al Dunarii  aproape de varsarea ei in Marea Neagra, am vazut vechiul far. Am ramas impresionata de aceasta constructie veche, cam de pe la 1745,pare-se,  construit din initiativa unei personalitati a Imperiului Otoman, Beshir Agha .

Sigur ca acum constituie doar un obbiectiv turistic, el fiind scos din uz, datorita lucrarilor de prelungire a digurilor Canalului Sulina.

Stii ce este curios? Din spusele localnicilor, farul a fost folosit la filmarile pentru filmul "Toate panzele sus" prin 1978! Ce batran mi se pare! Si mai stii ceva?  Spun oamenii ca in perioada razboiului, a fost un punct de observatie al Marinei Militare germane. Nu am putut urca sus sa aruncam o privire in zare, fiindca constructia  este imprejmuita strict. Mi-a fost utila plimbarea cu tata si de aceea am vrut sa stii si tu!

Sper draga Junalule, ca astazi ai aflat cateva lucruri interesante  despre un obiectiv turistic frumos.

Vorbim si maine!

Explicație:


alinjuchiac: E bine jurnalul,să copiu.
Alte întrebări interesante