Limba română, întrebare adresată de justyohan2003, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ai vizitat Mlaştina de la Satchinez. Redactează un text narativ, de minimum 150 de cuvinte, în care să povestești o întâmplare petrecută în timpul vizitei, inserând o secvență descriptivă de cel puțin 30 de cuvinte şi una dialogată de minimum patru replici.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaicutapg
38

În timpul vizitei în Mlaștina de la Satchinez, am avut o întâmplare interesantă. M-am plimbat prin mlaștină și am admirat frumusețea naturii. Apa limpede și liniștită, păsările cântând în copaci și răcoarea aerului m-au făcut să mă simt în pace cu lumea.

M-am apropiat de malul apei și am văzut un copac înclinat peste apă. M-am așezat la umbra lui și am privit peștii sărind din apă pentru a prinde insecte. Era o priveliște minunată.

Deodată, am auzit un zgomot în apă. M-am uitat mai atent și am văzut un căprior mic și speriat înotând în cercuri în apropierea malului. L-am chemat pe ghidul nostru să vadă ce se întâmplă.

Ghidul: Ce se întâmplă aici?

Eu: Privește căpriorul! Pare să fie în pericol.

Ghidul: Da, cred că s-a înecat în nămol și nu mai poate ieși singur.

Eu: Ce putem face?

Ghidul: Să încercăm să îl ajutăm să iasă din apă. Tu ține-l de coadă, iar eu îl trag de urechi.

Am reușit să ajutăm căpriorul să iasă din apă. Era ud și înghețat, dar nu părea rănit. L-am șters cu o cârpă și l-am așezat în iarbă, unde a început să se încălzească și să se usuce. Ne-am uitat la el câteva minute, apoi am continuat plimbarea prin mlaștină, bucuroși că am putut ajuta un animal să scape din pericol.


alex2340whs: MERSII
alex2340whs: mrsii
Alte întrebări interesante