Limba română, întrebare adresată de annanicolae61, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ai vizitat o galerie de artă. Redactează un text descriptiv, de cel puțin 150
de cuvinte, în care să prezinți un tabou care te-a impresionat. Compunerea ta trebuie să cu-
prindă descrierea unei picturi, o secvență explicativă, ilustrarea mesajului transmis de opera
de artă și utilizarea a minimum două figuri de stil.
Dau coroana!!
Va rooog ajutor!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de wdakbwdajmdaw2
4

Răspuns:

M -am dus la mare cu parintii ,dar mama mai întâi a vrut sa vizitam muzeul de arta din Constanța

Nerăbdători că am ajuns la mare, surpriza a venit cum ne instalam comozi la hotel că mama toată un zâmbet a zis: -"am o surpriza pentru voi,mare, mare !" (repetitie/epifora). ..chiar ironic conjucturii ca eram la mare(fig stil.epifora), chiar asta a zis!. ...Si chiar a fost ,a decis sa mergem la muzeul de arta din Constanța ca prim obiectiv turistic, dacă ma întrebați pe mine ,eu as fi preferat sa fi mers mai întâi la plaja, chiar nu aveam aspirații spre artă ,galerie,văzând toate acestea drept ceva de a dreptul plictisitor insa nu am dorit sa fiu nepoliticos cu parintii mei și am mimat încântarea ,in aceeași zi am ajuns chiar pe bulevardul Tomis,era foarte multa aglomerație acolo dar nimeni nu se grăbea să deschidă ușile muzeului ,eram la un pas de plaja cum se zice , clădirea muzeului de artă îmi aducea mult cu Casa Poporului din București (fig de stil comparație)ca si design exterior, in schimb ,avea in fata lui un fel de fantana arteziana care probabil vre o data a fost albastra dar acum era verde de la apa necurăța, chiar m am uitat insistent in apa sa vad dacă zăresc broaște ,ma cam gândeam la Ceaușescu și la revoluție în sinea mea,ma tot uitam peste umăr ca vedeam in urma plaja și ma tot revoltam in sinea mea pe decizia mamei, odată intrat m a răscolit un sentiment al necunoașterii, nu știam exact la ce sa ma uit și ce anume caut acolo,insa răspunsul întrebărilor mele le am gasit acolo ,înăuntru.

M-a impresionat foarte mult o secțiune unde avea picturi din secolul al 19 lea, unde, pictori portretari veneau la comanda boierilor din tarile romane ca sa le facă chipurile pictate in cele mai frumoase vesminte ,si doamnele aveau cele mai frumoase podoabe ,iar ulterior ,pentru ca boierimiea Romana a văzut ca poate sa se vadă oglindita in asemenea portrete: contribuie la crearea unei scoli naționale de arta .

Am aflat atunci despre Nicolae Grigorescu care a pictat icoane ,biserici, iconițe, manastiri , m am oprit și m am holbat cred că 20 de minute la pictura "Carul cu boi " a domniei sale ,Tabloul este pictat în ulei pe lemn.

Opera reprezintă un peisaj cu coline, cu multă vegetație și un drum de pământ. Ceea ce iese în evidență privitorului este un car tras de doi boi care pare că merge dincolo de liniile lucrării. În urma lui se zăresc și alte care cu boi

si ma tot gândeam dacă este originala sau nu ,părea de a dreptul autentica ,uitandu ma la pictura am descoperit că înainte totul era asa simplu și plăcut,ma tot gândeam de ce merge invers ,atunci tata parca mi a citit gândurile și prinzându ma de umăr mi a spus:-"jos este semnatura autorului,acolo a semnat,in colt cu rosu,știi,chiar dacă merge invers, tot merge pe drumul corect,important este sa mergi înainte si tot înainte(fig de stil repetiție)...(tatal preda secventa explicativa)

Explicație:

Sper ca te-am ajutat


annanicolae61: Mulțumesc !!!
wdakbwdajmdaw2: N-ai pentru ce
Alte întrebări interesante