Imaginează-ți că ai vizitat o școală din Finlanda. Redactează, un e-mail, de cel puțin 150 de cuvinte, în care le povestești colegilor experiența trăită. Scrisoarea trebuie să cuprindă prezentarea unei emoții /a unui sentiment din timpul vizitei, o secvenţă narativă, una descriptivă și una explicativă. Numele expeditorului este Cosmin/ Cosmina Miu.Repde va roggg!!!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Uite, intamplator am avut ocazia sa cunosc profesori finlandezi si sa fiu implicata in proiecte educationale de dezvoltare care pun accent pe aptitudinilor copiilor pe diverse domenii, spre care focuseaza in ultimul timp si sitemul educational romanesc! ( ORICUM CRED CA MAI AVEM DE STRABATUT CALE LUNGA PANA VOM AJUNGE LA NIVELUL OR!)
Banuiesc ca esti in clasa VII sau VIII, asa ca iti voi scrie acest email!
catre : [email protected]
subiect: Experienta in Finlanda
23.04.2021
Salut Andrei!
Din primele randuri vreau sa iti spun ca inca sunt emotionat, dupa vizita si discutiile purtate aici in Scoala Vesela din Helsinki.Din vizita facuta impreuna cu grupul nostru experimental si alaturi de profesorii nostri, am fost atent in primul rand la sistemul lor educational. Ca si noi au nivel prescolar, primar, gimnazial si liceal, dar... ramai uimit de modul in care scoala finlandeza isi formeaza tinerele generatii!
Iti voi spune doar despre ciclul gimnazial cate ceva, ca sa diseminez repede impresiile culese, iar tu sa le asezi intr-un articol in revista scolii.
" In clasele V-VI, in sistemul finlandez elevii sunt formati pentru capacitatile de dezvoltare: dezvoltarea achiziţiilor lingvistice şi încurajarea folosirii limbii materne şi a limbilor străine pentru exprimarea în situaţii variate de comunicare; dezvoltarea unei gândiri structurate şi a competenţei de a aplica în practică rezolvarea de probleme; familiarizarea cu o abordare pluridisciplinară a domeniilor cunoaşterii;
In clasele VI -VIII este componeneta de observare si orientare, adica: descoperirea de către elev a propriilor afinităţi, aspiraţii şi valori în scopul construirii unei imagini de sine pozitive; formarea capacităţii de analiză a setului de competenţe dobândite prin învăţare în scopul orientării spre o anumită carieră profesională;dezvoltarea capacităţii de a comunica, inclusiv prin folosirea diferitelor limbaje specializate; dezvoltarea gândirii autonome şi a responsabilităţii faţă de integrarea în mediul social."
Sunt foarte multe de spus Andrei, legat de modul in care elevii relationeaza cu profesorii lor, de modul in care studiaza singuri, de ajutorul finanicar si material primit din partea scolii atunci cand este cazul.
Abia astept sa ne revedem si sa iti spun in detaliu ce vom face !
Scuza-ma daca am scris prea mult, dar eram dornic sa te informez corect!
Al tau prieten,
Cosmin Miu
Explicație: