Limba română, întrebare adresată de porumboiudelia24, 8 ani în urmă

Imaginează ți că discuți cu un coleg despre semnificațiile textului Cele trei adevăruri ale canarului. Acesta afirmă :"După ce a promis că va spune trei adevăruri, canarul sa dovedit a fi un mincinos".Scrie un text de cel mult 300 de cuvinte care să reprezinte intervenția ta ca răspuns la această afirmație. În redactarea textului vei avea în vedere formularea a două argumente care să susțină un punct de vedere diferit al colegului .
dau coroană urgent ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihaelamaria918
92

Răspuns:

Eu consider că acel canar a mințit,dar a si avut foarte mare dreptate in ceea ce a spus .

În primul rând cântarul se gândește cum sa scape din mâinile omului si gaseste o metoda destul de inteligenta . Primul lucru pe care i-l spune canarul chiar era un adevăr pe care omul nu l-a luat in serios dandu-i drumul pentru a afla al doilea adevăr. Cand se vede scapat din mâinile omului , pasarea ii spune al doilea adevăr care era mai important decât primul , dar omul il ignoră si pe acesta . După ce s-a văzut în siguranță și a vazut ca omul nu tine cont de sfaturile sale il minte ca in măruntaiele sale se afla 2 giuvaiere de pret , iar omul netinand cont de sfaturi cade la pământ și își mușcă degetul pana la sânge.

În al doilea rând pasarea a mințit doar in legatura cu ultimul adevăr nu si cu celelalte.

Așadar, pasarea nu este o mincinoasă , ci are mare dreptate si a procedat corect dandu-i omului o învățătură pe care o va tine minte .

Explicație:

Sper ca te-am ajutat


porumboiudelia24: mulțumesc !!!
saraplesa38: thx!!!)))))
redromm: Multumesc
zuzudana2: meriți coroană!
Alte întrebări interesante