Limba română, întrebare adresată de maibundecattine, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ești elev la Școala pentru Vrăjitoare și Vrăjitori Hogwarts. Redactează o scrisoare, de cel puţin 150 de cuvinte, adresată unui prieten, care să cuprindă prezentarea unei emoții/ a unui sentiment din prima zi de şcoală, vei folosi cel puţin o secvenţă narativă şi una descriptivă.
vreau alte idei decât cele găsite pe brainly. Mulțumesc ❤​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreiAlexu
9

Răspuns:

Dragă prietene,

Ieri am fost foarte emoționat/ă, deoarece a fost prima zi la Hogwarts! După ce am urcat în trenul din gara  și mi-am ales un compartiment unde să stau, m-am simțit ca un om nou, că un capitol nou din viața mea începe. Și a început deja.

Când trenul a pornit, am citit o carte și m-am îmbrăcat în roba mea. Apoi au venit doi copii foarte simpatici și m-am împrietenit cu ei. Noaptea a sosit, la fel și timpul de coborât din tren. Am mers puțin în șir indian, și apoi am văzut cel mai mare lac văzut vreodată, plin de bărci. Eu și noii mei prieteni ne-am ales o barcă și ne-am îndreptat spre noua mea școală.

Hogwarts e un castel uriaș și foarte...magic. Am văzut o fantomă reală, eu, care nu credeam în fantome, am văzut una. Ne-am îndreptat spre o sală mare, unde era un scaun și o pălărie uriașă de vrăjitori, ca acelea care le-am purtat de Haloween anul trecut. Ne-am așezat la niște mese lungi. Apoi în ordine alfabetică ne-am dus la pălărie, ca să fie pusă pe capul fiecăruia ca apoi să fie dus la o echipă diferită. Eu și prietenii mei am fost la echipa ..............(pui ce echipă vrei dintre Slytherin/Viperin, Cercetași/Griffindor, Ravenclaw/Ochi-de-șoim, Hufflepuff/Astropuf). Ce bucuroși eram când ne-am așezat la aceeași masă, în aceeași echipă!

Apoi au apărut ca din senin multe feluri de mâncare. Am încercat și eu câteva, care erau delicioase. Apoi am mers în dormitoarele noastre din castel.

Explicație:

La final sa ti pui numele,nororc

Alte întrebări interesante