Limba română, întrebare adresată de alexiaciobanu130, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că eşti în vacanță, la bunicii tăi. Scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți reîntâlnirea cu cineva drag,pe care nu l-ai văzut de foarte mult timp, incluzând o secvenţă dialogată,de minimum patru replici, si una descriptivă, de minimum 30 de cuvinte. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: • conținutul compunerii - 12 puncte; • redactarea compunerii - 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor - 1 punct; coerenţa textului - 1 punct; proprietatea termenilor folosiți - 1 punct; corectitudinea gramaticală - 1 punct; claritatea exprimării ideilor - 1 punct; ortografia - 1 punct; respectarea normelor de punctuație - 1 punct; lizibilitatea-1 punct) Notă! Compunerea nu va fi precedată de titlu sau de motto. Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte și dezvoltă subiectul propus
ajutor dau coroana!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vornicurazvan
1

Răspuns:

De îndată ce i-am auzit mașina oprind pe alee, am fugit afară să o salut. Ea a coborât din mașină și ne-am îmbrățișat pentru ceea ce mi s-a părut pentru totdeauna. Nu-mi venea să cred cât de mult crescuse de când am văzut-o ultima dată. Ea nu mai era adolescenta slabă de care mi-am amintit, ci o tânără frumoasă.

— E atât de bine să te văd! am spus, radiand de bucurie.

„Știu, a trecut mult prea mult”, a răspuns ea. "Cum ai fost?"

Ne-am petrecut restul zilei prinzându-ne din urmă și amintindu-ne despre vremurile vechi. Am râs și am vorbit și am simțit că nu a trecut deloc timpul.

Când soarele a început să apune, ne-am așezat pe verandă și am privit stelele ieșind. Cerul era senin și aerul era limpede, făcând noaptea perfectă.

— Îți amintești când obișnuiam să ne întindem aici și să încercăm să observăm stele căzătoare? a întrebat vărul meu.

"Desigur! Și mereu ne-am pus o dorință celor pe care le-am văzut", am răspuns.

Am zâmbit amândoi la amintire și, pentru o clipă, mi s-a părut că eram din nou copii. A fost atât de frumos să pot reconecta cu verișoara mea și să-mi fac noi amintiri cu ea. Am fost recunoscător pentru timpul petrecut împreună și deja abia așteptam data viitoare când ne vom putea vedea.

Alte întrebări interesante