Evaluare Națională: Lb. Română , întrebare adresată de bish123456, 7 ani în urmă

Imaginează-ți că eşti la şcoală.
Scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți o situaţie
neprevăzută apărută în timpul unei ore, inserând o secvenţă descriptivă şi una dialogată.
URGENT!! ajutor.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raisa2894
1
Joi dimineața, mergeam spre școala mea, aflată la nici doi pași fata de reședința. Afara era frig, aleile erau umede si acoperite de un strat generos de nea, animalele străzii înghețaseră de la frig si se ascunsesera in scările blocurilor, iar mașinile circulau parca tot mai rar, ca si când timpul s-ar fi oprit. Nu era nimeni in raza mea vizuala: eram singura singurică într-un spațiu, culmea, pe care îl știam așa de bine.
Când am ajuns in clasa, colegii mei erau muți, fiecare stătea im banca lui si după expresia faciala nu își dorea sa interacționeze cu nimeni. Mi s-a parut ciudat, pentru ca modul in care ii găseam in fiecare dimineața era cu mult diferit. Prima ora aveam matematica, iar profesorul nostru ne anunțase cu o săptămâna in urma ca vom avea un test la geometrie. M-am pus in prima banca, am deschis caietul pentru ca voiam sa imi găsesc foaia unde notasem câteva formule care m-ar fi putut ajuta la probleme.
- Nu vrei sa imi dai si mie stiloul înapoi? ma întreabă fata care stătea in spatele meu si care acum se holba bizar la mine.
- Cel pe care mi l-ai împrumutat acum o săptămâna?
- Da, nu am cu ce sa știu la test, plus ca nu am învățat foarte bine si trebuie sa exersez o problema, ușoară ce-i drept.
- Ti-l dau, mulțumesc ca mi l-ai dat! spun eu, in timp ce citesc formulele complicate, dar fără de care nu m-as putea descurca.
A venit timpul sa dam testul: care era structurat pe patru părți, fiecare a câte 20 de puncte. Primele exerciții erau grila, așa ca le-am terminat foarte repede. Celelalte presupuneau mai mult timp si mai multa energie, așa ca am încercat sa nu acord atenție zgomotelor din clasa, produse de agitația dinaintea testului.
La final, am pus testul pe catedra. Domnul ii cerea colegei din spatele meu lucrarea, pentru ca timpul expirase, dar ea l-a refuzat. S-a ridicat si a alergat pana in spatele clasei cu foaia de hârtie. S-a ascuns sub o banca liberă si a zbierat tare sa nu o deranjeze nimeni. Probabil nu terminase toate subiectele, chit ca nu învățase si nu dorea o nota pe măsura. Imi amintesc ca diriginta i-a scăzut nota la purtare pentru faptele sale, fiindcă deranjase mare parte din ora si ruinase răbdarea profesorului nostru de matematica.
Alte întrebări interesante