Limba română, întrebare adresată de brazvan19, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ești Mara. Redactează o pagină de jurnal în care să relatezi experiența pe care ai trait-o când ai salvat puiul de urs exprimându-ți emoțiile și reacțiile față de eveniment.
VA ROG NU IGNORAȚI AM NEVOIE DE AJUTOR!!
DAU COROANĂ!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de trocinelmihaela0
2

Răspuns:

Dragă jurnal

Astazi am salvat o viață,sună incredibil şi nici mie numi vine să cred.Am salvat un pui de urs,greu

Explicație:

eu alcatiuesc doar


brazvan19: mulțumesc mult pt ajutor!!
CandiceLawyer: numai compunere nu e asta
Răspuns de dau99pluscoroane
6

19 septembrie 2022,

Dragă jurnal,

astăzi mi s-a întâmplat ceva cu totul neobișnuit și sunt extrem de mândră de felul în care am reacționat.

Tocmai mă pregăteam să merg spre direcția generală de pașapoarte pentru a-mi reînnoi pașaportul, când aud telefonul că sună. Era mama.

Mama tocmai se uitase la televizor și încerca să mă oprească să plec de acasă. Auzise la știri de un urs care se plimba în libertate prin mijlocul Sibiului. Dar cum nu aveam timp de pierdut, nu am luat în seamă avertizările mamei.

Odată ajunsă în curtea direcție generale de pașapoarte percep o atmosferă stranie. Toate ușile și geamurile erau închise, iar oameni pareau ca au disparut complet. Dintr-o data, apar cativa oameni la ferestre, strigând ingroziti și avand puștile pregatite de atac. Într-un final îmi dau seama ca strigătele lor mă vizau pe mine.

Am înțeles că mă aflu într-un pericol mare. Însă nu vedeam nimic. Nu înțelegeam de ce anume trebuie sa mă feresc.

În ciuda stării de confuzie și panică pe care mi-au indus-o strigătele lor, am reușit sa deslusesc  un pui de urs speriat care căuta o cale de scăpare. Înțelegând în cele din urmă situația și faptul că viața puiului de urs era în pericol, mi-am pus propria viață în pericol încercând să o salvez pe a lui. Am sărit pur și simplu în fața puiului către care erau ațintite puștile și cu un curaj de care nu mă credeam în stare, am strigat cu toată forța să nu tragă. În cele din urma, am reușit să-i fac să înțeleagă că animalul de care ei erau îngroziți, era doar un biet pui inofensiv, la fel de speriat ca și ei.

Am fost surprinsă de doza imensă de curaj care mi-a umplut inima în momentul în care am decis că viața puiului de urs trebuie salvată!

Sper că te-am ajutat! :-)


brazvan19: mss
aby2009: cpl
Alte întrebări interesante