Limba română, întrebare adresată de patigabi20, 9 ani în urmă

imagineaza-ti ca esti,pentru o zi,un print sau o printesa .scrie in jurnal cum ar arata o asemena zi.Multuuumesc frumoos!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Elizapitic
31
                                     Prințesă de o zi


O rochie, o coroană, doi pantofi, un lănțișor, asta nu te face prințesă, pentru că oricine le poate avea. Un palat, servitori, o caleașcă, un oraș peste care domnești, sunt cele mai potrivite dovezi că ești o prințesă și faci parte dintr-o familie regală, cam cu aceleași drepturi precum ale cetățenilor din sat.
Acum ar trebui să trecem la partea importantă. Ce aș face eu dacă aș fi prințesă pentru o zi? În primul rând, aș fi îmbrăcată adecvat, cum îmi place mie, adică fără rochie și pantofi, pentru ca nu-mi plac. În al doilea rând aș vizita tot castelul, pentru a-l cunoaște foarte bine. În al treilea rând aș vizita tot satul și aș vorbi cu oamenii care se află acolo să văd ce nevoi au și ce pot rezolva. Aș cunoaște servitorii, celelalte personalități regale. Aș intra în camerele secrete din castel, deoarece eu sunt foarte curioasă. Mi-aș lua un cățeluș ca animal de companie regal și aș schimba câteva lucruri, cum ar fi : legi, estetica palatului, casele din sat, le-aș înfrumuseța, aș mări armata, aș mări teritoriul, aș adăuga legi și aș face mai multe, dar timpul nu ne permite. Și în ultimul rând, mi-aș găsi un prinț precum orice prințesă.

Sper că te-am ajutat :D
Alte întrebări interesante