Limba română, întrebare adresată de crinabuculei, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ești personajul Emil din romanul lui Filip Florian Toate bufnițele. Redactează o scrisoare, de cel puțin 150 de cuvinte, adresată lui Lucian, prietenul său, în care să îți exprimi părerea despre pasiunea lui pentru cunoașterea naturii. Vei include o secvență narativă și una descriptivă. Data redactării scrisorii este 25 ianuarie 2022, iar localitatea este Brașov. 20 de puncte​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaMaria022007
7

Răspuns:

Brasov,  25 Ianuarie 2022

Draga Lucian,

 Dupa cum ai aflat am primit o oferta de lucru. Trebuie sa urmaresc constructia unui tronson( tronsonul este o parte din autostrada care se construieste)  din autostrada Sibiu Pitesti mai exact cel dintre Cornetu si Tigveni. Acesta traverseaza o padure si speram sa profit de ocazie pentru a oberva bufnitele.

 In timpul petrecut impreuna mi-am dat seama ca esti un baiat deosebit. Mi-a placut ca esti curios sa inveti lucruri noi si cred  ca amandoi am ajuns sa iubim bufnitele. Probabil drumetiile in care am fost impreuna te-au ajutat sa cunosti mai bine aceste pasari. Stiu ca nu prea iti place la scoala dar ai invatat sa citesti si poti astfel afla mai multe despre ceea ce te intereseaza. Dupa cum ai aflat deja poti invata din mai multe locuri despre  bufnite: poti citi in carti, poti observa ilustratii, poti chiar incerca sa imiti comportamentul lor pentru a le intelege mai bine.

 In pauzele cand ma puteam plimba prin padure am intalnit o bufnita. Era un exemplar impresionant. Cred ca era o femela deoarece, avea lungimea de aprox 70 cm si cred ca cantarea 2 kg. Anvergura aripilor in zbor era de aproape 2 m si penele erau galben -maro. Avea moțuri deasupra urechilor si  ochii mari, portocalii. Prinsese cred un sobolan si tocmai isi luase zborul cu el in gheare. As fi vrut sa vezi si tu asta.

 Restul saptamanii a trecut repede. Peste cateva zile voi veni acasa si-ti voi arata pozele pe care am reusit sa le fac. Poate data viitoare cand va trebui sa vin aici vei avea vacanta si ma vei putea insoti. Stiu ca mama ta nu ar avea nimic impotriva si cred ca ar fi o experienta buna sa poti urmari pasarile care ne plac atat de mult in mediu lor natural.

Cu prietenie

Emil


Stefab3562: Ctrl+V
AnaMaria022007: da, pentru ca am raspuns la 5 intrebari d-astea .... uite-te pe profil daca nu te-ai convins ...
Alte întrebări interesante