Limba română, întrebare adresată de stefanburghelea, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ești Platanos. Scrie o pagină de jurnal, de minimum 45 de rânduri, în care să prezinți o emoție trăită în perioada în care ai stat la mall. Vei insera o secvență narativă și una descriptivă.
DAU COROANA!!! URGENT PT. MAINE!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nuconteaza129
4

Răspuns:

Dragă jurnalule,

Sa stai in mall nu este așa ușor pe cum pare, adică este o viață frumoasă, trăiești ceva ce nu îți poți imagina, ceva ce toată lumea și-ar dori. Cel mai mult pe mine m-a marcat, ziua in care am descoperit prima data lectura, când am învățat prima data sa citesc.

Într-o zi de vara, călduroasă, soarele a răsărit pe cer iar mall-ul s-a deschis. Mall-ul era plin, oameni grăbiți care abia puteau sa se orienteze prin aglomerația aceea, unii așteptând prietenii sau rude sa se întâlnească si sa petreacă timpul împreună, alți încercând sa facă cumpărături pentru acasă. Mall-ul este destul de mare dar uneori chiar si pereții aceia albi si înalți, geamurile de la podea pana la tavan parcă nu se mai terminau iar pe podeaua lucioasă se vede in fiecare dimineață soarele, este o placere sa îl vad de fiecare data.

A trecut un domn mic de înălțime, cu barba si mustață si ceva mi-a atras atenția la el când m-am uitat mai bine am văzut ca acesta făcea ceva ciudat care până atunci nu mi-a mai atras atenția ca până atunci. Acesta citea. Domnul, văzând ca nu știu nimic despre acest subiect mi-a povestit faptul ca cititul este ceva magic este o lume in care îți este permis sa visezi si sa îți imaginezi cât vrei. A început sa ma învețe alfabetul, cu greu am învățat literele, după am învățat sa citesc, prima mea poveste citită a fost "Singur pe lume" este o carte extraordinara, si de ai ști ce satisfacție si ce sentiment de placere am avut cand am citit acea carte. Am putut sa mi-o imaginez cum am vrut eu, sa trăiesc emoțiile împreună cu personajele si sa stau cu sufletul la gura de fiecare data când urma ceva mai intens, mai interesant.

Un alt eveniment la fel de interesant a fost când am stat la ciocolaterie, si acum când îmi aduc aminte îmi vine sa rad. Într-o seară cu câteva ore sa se închidă ciocolateria femeia care lucrează acolo a venit la mine văzând ca ma uit ciudat la bucata maro închis dintr-o farfurie, nu știam ce este. Când am auzit ca era o amandina ma gândeam ca își bate joc de mine si ca nu are cum sa existe asa un cuvânt. Mi-a dat sa gust, când acea bucățică a atins papilele mele gustative am fost fermecat, parca dintr-o dată lumea sa colorat in culori vii.

Ma bucur ca am putut sa scriu si sa îmi aduc aminte de aceste amintiri frumoase împreună cu tine!

Explicație:

Sper ca te-am ajutat restu mai completezi tu nu ma prea pricep dar am încercat nu garantez ca este corect!!! Succes


stefanburghelea: E perfect, multumesc!!!
nuconteaza129: cu mare drag!
Alte întrebări interesante