Istorie, întrebare adresată de irinamihu, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ești soldat în timpul Primului Război Mondial. Descrie, în aproximativ 5 rânduri, o luptă la care participi, menționând obligatoriu naționalitatea ta, tabăra din care faci parte, anul și locul desfășurării, precum și rezultatul luptei. Oferă informații legate și de viața ta cotidiană pe front.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Istoricul1600
2

Pe frontul de est viața își continuă declinul continuu. În tabăra românilor situația este dezolantă, iar eu am nefericita ocazie de a asista(ca ostaș) la această cruntă bătălie.

Din cer se abat asupra noastră îngrozitoarele obuze, sfârșindu-se într-o mare explozie pe pământ. Conceptul de război este cu totul zdruncinat de contextul actual și nu cel al propagandei sau al patriotismului neînțeles de mulți. Soldați cad în țărâna umedă, și căzând parcă îmbrățișează moartea , ridicându-și brațele spre cer. Unii se ascund după arbori ori după cioturi de copaci, în timp ce alții se avântă în necunoscut, mânați de strigătele disperate ale superiorilor.În final se anunță retragerea, iar seara târziu brancardierii sunt lăsați să caute răniții printre movilele de leșuri, sub lumina palidă a lunii, ce parcă alina suferința acestei generații de sacrificiu.

Alte întrebări interesante