Istorie, întrebare adresată de maxx56, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ești un negustor în anul 1517. Scrie o scrisoare către un negustor sas din Transilvania în care să îi explici cine este Martin Luther, ce a făcut acesta și care sunt nemulțumirile credincioșilor germani față de Biserica Catolică și părerea ta despre ceea ce se petrece în Biserica Catolică.
-Creează niște personaje veridice cu nume germane, orașe de origine, negustori de... (ce vrei tu) etc.
-Scrisoarea să aibă 15 rânduri.
Vă rog frumos!! Am nevoie de ea până mâine, vă rog frumosss!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stelutazambitoare
4

Draga tovarășe,

După cum prea bine stii, Martin Luther tot incearca sa schimbe reforma religioasă, protestand si scoțând la iveală diverse nascociri ale mintii sale pe care nici eu nu stiu daca sa le cred sau nu.

Martin e un preot catolic, iar de aici se subînțelege ca are cunoștiințe in teologie:))

Recent, el a început le demonstreze tuturor cum Biserica Germană e formata intr-un fel total gresit, credincioșii trebuind sa plateasca pentru a le fi iertate păcatele.

Si, da, stiu ca poate crezi ca aici iti zic de pocainta si toate alea, dar nu... ei trebuie sa dea bani reali pentru a fi izbaviti de toate nelegiuirile pe care le-ai facut .

Si hai sa-ti mai zic una... poate acum tu crezi ca aceasta noua idee a lui a fost acceptată și toți au fost de acord sa le "fie deschiși ochii",dar nu.

Ba, din contra, acum Germania e intr-un fel răsculata asupra bietului om, care pur si simplu si-a spus parerea. Tot incearca sa-l omoare ori, macar să-i închidă gura in vreun fel.

Martin are noroc de ceilalti, pentru ca sunt si altii de aceeasi parere cu el asa ca nu poate fi pedepsit, căci daca asta s-ar intampla, si alti credincioși s-ar întoarce împotriva Bisericii Germane.

Sa fiu sincer. . . parca si eu incep sa cred ca acest preot are dreptate... ceva nevazut de oameni, dar totusi stiut doar de Dumnezeu, poate fi iertat doar prin rugaciune, pocainta si dorinta de îndreptare!

Tu ce crezi despre toate astea?

Cu prietenie, un negustor

sper ca te-am ajutat .

Alte întrebări interesante