Limba română, întrebare adresată de scorpiontheantihero, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că ești unul dintre copiii din grup. Relatează o întâmplare petrecută pe Tâmpa.Textul: Inocenții de Ioana Pârvulesc​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaCh
4

Pentru a face acest exercițiu de imaginație, îți recomand ca mai întâi să citești romanul „Inocenții” de Ioana Pârvulescu. Astfel, vei înțelege mult mai bine contextul în care se petrece acțiunea, cu toate caracteristicile specifice locului și timpului.

Astfel, vei afla că în roman este vorba despre copilăria unei fetițe din Brașov, plasată cu aproximație în anii `60. Apoi, rămâne să decizi ce fel de întâmplare vrei să relatezi, care să fie potrivită în timpul și spațiul în care se desfășoară acțiunea romanului.

Pentru această compunere îți recomand să respecți structura unei compuneri narative, după cum urmează:

  • Introducere: spui cine ești și prezinți pe scurt subiectul compunerii, creezi cadrul în care se va desfășura acțiunea (de exemplu, vrei să povestești o drumeție din pădure făcută cu grupul de prieteni, după o zi de școală. Poți enumera personajele care iau parte la acțiune)
  • Cuprins: aici poți intra în detalii, prezentând câteva întâmplări în ordine logică (ce s-a întâmplat pe parcursul drumeției? În această parte, poți folosi și scurte descrieri ale personajelor sau ale elementelor din natură. Recomand să incluzi o întâmplare haioasă sau dinamică, plină de suspans)
  • Încheiere: aici este locul pentru concluzii, pentru a întări motivul pentru care ai ales sa povestești respectiva întâmplare și posibile învățături de pe urma ei.

De asemenea, îți poți structura compunerea narativă și în funcție de momentele subiectului, ca aici: https://brainly.ro/tema/1069996

#SPJ1

Alte întrebări interesante