Limba română, întrebare adresată de Haiosul7379, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că organizezi un târg de vechituri cu obiecte descoperite în podurile


caselor. Redactează un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, care să cuprindă


experienţa trăită de tine, o secvenţă narativă şi una dialogată.

.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bz1
0

Asta ,impreuna cu amicul meu ,Dariu,facem un targ de vechituri pentru a ne cumpara niste biciclete noi,am intrebat lumea din cartierul nostru daca au niste lucruri nefolosite . Dupa un timp ne-am pregatit lucrurile pentru vanzare ,pe la 6:30 sau strans foarte multa lume in fata casei mele,dupa un timp am ramas fara lucruri dar nu avem nici destui bani pentru biciclrtele noastre ,asa ca ne-am dus sa mai cautam vechituri. Iam cerut voie tatalui meu daca putem sa mergem in pod sa cautam vechituri iar tata a afirmat ca putem merge, am gasit cateva dar erau cat aveam nevoie.Le-am pus pe masa si am asteptat ,nu mai vinea nimeni,afara era un soare stralucitor si cald,ne-am dus sa lu-am ceva de baut ,m-am dus in casa si am adus niste apa rece cu ghiata, pana la urma a venit un om invarsta ,ne-a salutat si a intrebat daca poate sa cumpere lucrurile ramase pe masa. Dupa am observar ca avem bani destui pentru biciclete,si bucurosi ne-am dus sa nu cumparam bicicletele. A fost cel ma5 frumos targ de vechituri!

@tobosalexia80


Laura13MM: Dar trebuia si dialog!!
bz1: scuze nu am vazut ca m-am grabit sa raspund.
Laura13MM: Nui nimic eu doar ti-am spus!! ☆□○♡
Răspuns de depresiecumate
1

Acum o saptamana , dupa ce imi terminasem temele , ma gandeam daca pot face ceva cu prietenii mei care sa imi alunge plictiseala .Ne-am intalnit cu totii in parc. Eu , Maria , Karina , Irina si Miruna . De asemenea am fost sa mancam o inghetata delicioasa! Am pus o patura si am stat pe iarba cea umeda . Irina a venit cu o idee si spuse :

-Ce ar trebui sa facem ?

-Poate sa facem ceva sa inveselim pe toata lumea ! spuse Karina cu un ton ridicat

-Stiu eu ! Stiu eu ! repeta Maria. Haide sa organizam un targ de vechituri cu obiectele din podurile noastre ! Oricum noi nu ne mai folosim , am crescut, in schimb putem darui celor care au nevoie cu adevarat!

-O idee minunata ! spun eu fericita.

Si asa , maine am adus lucruri pe care noi nu le mai foloseam.Am facut destui bani pentru a lua 5 biciclete minunate pentru a ne plimba in parc si nu o sa ne plictisim deloc !

Fericite, am cumparat bicicletele iar Miruna spune

-Ar trebui sa daruim jucarii copiilor la nevoie ! Ei au cea mai mare nevoie ! O sa facem o fapta foarte buna !

Zis si facut. Am daruit jucariile ramase celor orfani si am mers vesele in parc cu noile noastre biciclete .

Alte întrebări interesante