Limba română, întrebare adresată de huskysergiu, 9 ani în urmă

Imagineaza-ti ca participi in calitate de corespondent al postului de Radio National le evenimentul in care UNESCO declara ca include Doina,specie a muzicii populare,in patrimoniul sau cultural.Scrie textul unui reportaj pentru publicul larg de la aces eveniment,in care sa vorbesti despre frumusetea doinei in contextul diversitatii culturale,a valorii traditionale populare si a necesitatii de a o pastra si a o transmite urmasilor.
In text,
1)Formuleaza enunturi scurte;
2)Utilizeaza verbe la prezent;
3)Mentine atentia publicului cu enunturi de diferit timp.
Va rog mult.....Urgeent!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Pictorita
183
Mă așez pe scaun și încep să vorbesc .

„Mă bucur că mă aflu astăzi aici ca să vă anunț despre includerea Doinei ca specie a muzicii traditionale . Insfarsit va pot povesti despre doina , acum ridicata la specie a muzicii traditionale .
Cred ca pot sa spun cu sinceritate , ca fiecare dintre noi a crescut ascultand doine , chiar de mic .Nu mi-e rusine sa povestesc ca aceasta mereu ne-a distrat cu versurile sale , dar si ne-a intristat uneori . Pe scurt , doina a crescut o data cu noi , a „plans” o data cu noi si a ”ras” o data cu noi .
Nu pot sa va mint si sa va spun ca mi-e imi displac doinile .Cand eram mica , trebuie sa recunosc ca doina nu se afla printre preferatele mele sau ca se numara prin lista mea , dar nici nu va pot zice ca ma loveau cu capul de pereti cand auzeam vreuna ... Dar , acum , sincer, a inceput sa imi placa . Versurile sale imi inspira diferite sentimente impletite cu o mie si una de stari diferite in acelasi moment .  Nu as vrea sa va mai plictisesc , dar nu uitati , ascultati noua specie a muzicii traditionale , ascultati doina si ziceti-mi ca asta nu e adevarat ! ” 

Sper că e bine xD

huskysergiu: Mai ajutat foarte mult<3
Pictorita: :3 npk . te mai pot ajuta cu ceva ?
huskysergiu: Dac sincer nu
huskysergiu: multumesc shi pentru acest raspuns minunat'
Pictorita: cpl ^^ incerc sa strang 3k puncte pt As OwO
huskysergiu: Pun o intrbare simpla de 25 de puncte
huskysergiu: Ok
Pictorita: bine
stelagaitur2002: Multumesc mult ma ajutat
Ionica19: Tu trebuia sa scrii un reportaj!
Alte întrebări interesante