Limba română, întrebare adresată de edilutic, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că pregătești o surpriză pentru aniversarea mamei. Redactează o nota din jurnalul tau personal, de cel puțin 150 de cuvinte, in care sa prezinți modul în care tu și sora ta ați pregătit un tort surpriză și în care sa ai o secvență narativa și una explicativă. Data redactării jurnalului este 8 martie 2021.
DAU COROANĂ ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leontinaplaton1234
159

Răspuns:

8 martie 2021

Dragă jurnalule,

Astăzi este ziua de onomastica a mamei mele eu cu sora mea vreau sa i facem o surpriza dar și un tort.

Eu cu sora mea am pus la cale un plan sa o facem sa iasa din casa dar asta a cerut implicarea a mai multor persoane de exemplu mama sa, care am rugat o sa vina la noi sa o scoată în oraș pentru a pregăti noi petrecerea și pentru a avea Tim sa facem tortul dar și sa luăm o piniata care este încărcată înăuntru cu bomboane și trebuie sa o lovești si sa o spargi pentru a câștiga bomboanele - (descriere explicita). Am fost la magazin sa cumpărăm ornamentele pentru a orna casa, am încercat sa facem un tort dar cum niciuna dintre noi nu prea ne pricepem la gătit am preferat sa cumpărăm un tort de la magazin și era unu chiar foarte frumos dar avea și un gust extrem de bun, era chiar superb. Când mama a ajuns acasă a fost uimita de ceea ce am făcut pentru ea s a emoționat și ne.a luat in brațe sa ne spună cat de mult ne iubește.

Totul a fost foarte frumos, până și eu cu sora mea ne am distrat de minune, sunt cam obosit și as vrea sa merg la culcare jurnalule. La revedere.


edilutic: Buna! As mai avea o intrebare, pe profilul de brainly, daca ai putea sa imi raspunzi si la aceea. Alcătuiește un enunț interogativ in care adverbul interogativ "unde" să aibă funcția sintactică de circumstanțial de loc și un enunț asertiv in care substantivul "artă" să aibă funcția sintactică de atribut substantival prepozițional.
leontinaplaton1234: ai spus ca dai coroana.. te voi ajuta desigur fiindcă îmi face placere. Succes, voi vedea unde ai postat imediat.
edilutic: da, am spus ca dau coroana, dar trebuie sa fie mai mult de un raspuns ca sa pot da coroana...
leontinaplaton1234: nu e nimic stai liniștit
Alte întrebări interesante