Limba română, întrebare adresată de daria6678, 7 ani în urmă

Imaginează-ți ca te-ai înscris la un concurs de creație literară cu tema “ Povesti de Crăciun cu părinți și copii”.
Scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte , in care sa prezinți o întâmplare reala sau imaginara la care participa un copil și părinții acestuia, incluzând o secvența dialogata , de minimum patru replici, și una descriptivă , de minimum 30 de cuvinte.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TatianaB
13

Ne imaginăm că ne-am înscris la un concurs de creație literară cu tema „Povești de Crăciun cu părinți și copii”. Scriem un text narativ în care vom prezenta o întâmplare la care participă un copil și părinții acestuia, incluzând o secvență dialogată și una descriptivă.

Astăzi, Mariela este în rolul de fulgușor care vine să vestească apropierea frumoaselor sărbători de iarnă. Este îmbrăcată într-o rochiță albă cu mulți sclipici pe ea. În cap are o coroniță cu cristale ca de gheață, iar părul său blond și creț, cade ușor pe umerii îmbrăcați într-o blăniță de culoarea zăpezii. Alături de ea sunt părinții, cei mai mari susținători și încurajatori.

- Mami, am mari emoții, dacă uit cuvintele? întrebă emoționată Mariela.

- Draga mea, ești atât de bravo și atât de frumoasă, totul o să fie bine, nu o să uiți nimic și vei avea o prestație uimitoare! îi răspunse duios mama.

- Prințesa mea este cel mai bravo fulgușor! se alătură discuției și tatăl Marielei.

- Bine, dacă spuneți atunci așa o să fie! zâmbi fericită Mariela și sări în brațele părinților.

La scurt timp de cei trei se apropiase prezentatoarea și o invitase pe Mariela pe scenă. Fetița își luă în mâini emoțiile și păși încrezută pe scena mare a teatrului.  

Ne reamintim ce este secvența dialogată și descriptivă.

Secvența dialogată este dialogul dintre două sau mai multe persoane. De asemenea reproducerea întocmai a cuvintelor unor persoane sau personaje din operele literare prin care sunt dezvăluite direct gândurile, sentimentele și atitudinile acestora.

Secvența descriptivă - evidențiază liniile de dezvoltare a unei descrieri, prezintă părțile obiectului descris, precum și comparația acestuia cu alte obiecte de același fel.

Un exercițiu asemănător putem vedea aici: https://brainly.ro/tema/9919587

Succes!

#SPJ1


daria6678: Ms frumos
cmatei2008: nu se spune mulți sclipici
darkmood: trebuia sa te pui tu in personaj, sa fii un narator subiectiv, nu obiectiv...
Alte întrebări interesante