Limba română, întrebare adresată de sbshwyabsbda, 7 ani în urmă

Imaginează-ți că te-ai înscris la un concurs de creație literară cu tema „Povești de Crăciun cu părinți și copii" scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți o Intâmplare reala sau imaginară la care participă un copil si părinții acestuia, incluzând o secvență dialogată, de minimum patru replici, și una descriptiva, de minimum 30 de cuvinte.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TatianaB
18

Ne imaginăm că ne-am înscris la un concurs de creație literară cu tema „Povești de Crăciun cu părinți și copii”. Scriem un text narativ în care vom prezenta o întâmplare la care participă un copil și părinții acestuia, incluzând o secvență dialogată și una descriptivă.

Astăzi, Alina este în rolul unui fulgușor care vine să vestească apropierea frumoaselor sărbători de iarnă. Este îmbrăcată foarte elegant, într-o rochiță albă cu mulți sclipici pe ea. În cap are o coroniță cu cristale ca de gheață, iar părul său brunet și creț, cade ușor pe umerii îmbrăcați într-o blăniță de culoarea zăpezii. Cei mai mari susținători și încurajatori a ei sunt părinții, ei stau alături cu un zâmbet sincer pe buze.

- Mami, sunt foarte emoționată, dacă uit cuvintele? întrebă stresată Alina.

- Draga mea, totul o să fie bine, nu o să uiți nimic și vei avea o prestație uimitoare. Tu la mine ești cea mai bravo! îi răspunse duios mama.

- Prințesa mea o să fie cel mai bravo fulgușor! se alătură discuției și tatăl Alinei.

- Bine, dacă spuneți voi, atunci așa o să fie! zâmbi fericită Alina și sări în brațele părinților.

La scurt timp de cei trei se apropiase prezentatoarea și o invitase pe Alina pe scenă. Fetița își luă în mâini emoțiile și păși încrezută pe scena mare a teatrului.  

Ne reamintim ce este secvența dialogată și descriptivă.

→ Secvența dialogată este o secvență de dialog dintre două sau mai multe persoane. De asemenea reproducerea întocmai a cuvintelor unor persoane sau personaje din operele literare prin care sunt dezvăluite direct sentimentele, gândurile și atitudinile acestora.

→ Secvența descriptivă este o secvență care evidențiază liniile de dezvoltare a unei descrieri, prezintă părțile obiectului descris, precum și comparația acestuia cu alte obiecte de același fel.

Un exercițiu asemănător putem vedea aici: brainly.ro/tema/9919587

Succes!

#SPJ1

Alte întrebări interesante