Limba română, întrebare adresată de lucifer007, 8 ani în urmă

Imaginează-ți că te-ai înscris la un concurs de creație literară cu tema ,,Povești de Crăciun cu părinţi şi copii". Scrie un text narativ, de cel puțin 150 de cuvinte, în care să prezinți o întâmplare reală sau imaginară la care participă un copil și părinţii acestuia, incluzând o secvență dialogată, de minimum patru replici, şi una descriptivă, de minimum 30 de cuvinte. Punctajul pentru compunere se acordă astfel: • conținutul compunerii - 12 puncte • redactarea compunerii - 8 puncte (marcarea corectă a paragrafelor - 1 punct; coerenţa textului 1 punct; proprietatea termenilor folosiți - 1 punct; corectitudine gramaticală - 1 punct; claritatea exprimării ideilor - 1 punct; respectarea normelor de ortografie - 1 punct; respectarea normelor de punctuație - 1 punct; lizibilitate - 1 punct). 1 Notă! Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de cuvinte şi dezvoltă subiectul propus. VĂ ROG MULT SĂ MĂ AJUTAȚI! DAU COROANĂ ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Leiba200
1

Răspuns:

Era o seară de Crăciun, iar familia Miller se pregătea să împartă masa împreună. Copilul lor, Timmy, era încântat să împartă această seară specială cu părinții lui.

"Mamă, tată, uitați ce v-am pregătit!" spuse Timmy, în timp ce le înmâna un desen realizat de el cu o familie îmbrăcată în haine de Crăciun, care se uitau la un brad decorat.

"Wow, Timmy, este minunat!" exclamă mama lui. "Ești un adevărat artist!"

"Da, este foarte frumos" spuse tatăl lui, în timp ce îl mângâia pe cap. "Și uite ce am eu pentru tine" adăugă el, înmânându-i un pachet mare.

Timmy zâmbi larg și desfăcu pachetul, descoperind o mașinuță de tren din lemn. Era cel mai frumos cadou pe care îl văzuse vreodată. El își aruncă brațele în jurul părinților săi și le mulțumi din suflet.

Familia Miller se așezară la masa împodobită cu ghirlande de Crăciun și se bucurară de masa delicioasă și de compania unii altora. Era o noapte perfectă și Timmy nu ar fi putut fi mai fericit să petreacă această seară specială cu părinții lui iubiți.

Explicație:

bafta


lucifer007: Mulțumesc foarte mult!
lucifer007: Cu toate că nu a fost respectată tema textului mulțumesc!
Alte întrebări interesante