Limba română, întrebare adresată de mariostefan214p474zw, 8 ani în urmă

Imagineaza-ti ca te-ai inscris la un concurs de creații literare cu tema Povesti cu bunici și nepoti Redactează un text literar, de cel puțin 150 de cuvinte, care să cuprinda o intamplare la gare participă un bunica bunică și un nepot/o nepoată, prezentată prin combinarea a trei tipuri de strutturi textuale: narativa, dialogatā, descriptiva.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de darius5672
8

era o zi oarecare alta, in care am decis împreună cu părinți mei sa mergem la bunica împreună cu sora mea, iar ei au acceptat. am inceput sa ne pregătim și am luat-o la drum cu mașina. drumul este foarte frumos , munții sunt plini de zăpadă, cerul este de un albastru deschis și senin, dar este frig! iar priveliștea parca e luată dintr-un moment de basm. trecuseră 2 ore iar aceasta familie ajunsese la bunici lor. am bătut la poarta iar sora mea Roxana a dăruit în fața sa o salute pe bunica:

-Buna bunic, ce mai faci? Vino sa te iau în brațe

-Bine Roxana! tu ce faci?

-Bine bunica, deabea așteptăm să ajung la tine!

noi am intrat în bunica bunicii unde ne aștepta un miros înmiresmat de tei și plăcintă de mere deabea coapta. Roxana a mai vorbit cu bunica despre școală și ce se mai întâmplă în acel sat și ne-am pus la masa. mâncarea este așa de bună de parcă am manca la un restaurant de 5 stele.... ba nu, 1000 stele! mâncarea era așa de bună încât îți lingeai farfuria. după ce am mâncat am mers să ne plimbam cu bunica prin sat și să ne arate ce mai e nou. ne apucase nostalgia. toate locurile de când eram mici și ne jucam in ele erau așa de frumoase că pe atunci. parcul cu leagănul roșu și un tobogan albastru ne adusese o grămadă de amintiri. a fost foarte frumos. venise seara așa că am mâncat cina și neam culcat.

a fost așa frumos la bunica...


darius5672: sărit* autocorectorul scuze!
darius5672: bunica*
darius5672: curtea*
simiucalinabitzz: Oare ne invatam sa scriem și noi.. Ai unele greșeli în mini compunerea ta....
simiucalinabitzz: Compunerea este bine realizata doar ca încearcă sa pui mai multa descriere... și întotdeauna începe cu litera mare... și nu încerca să lungesti prea mult propoziția... NU o lu a că pe un hatte...
darius5672: eu nu vad prea bine.... dacă mai fac gresei se poate explica de ce. am probleme cu ochii și ms mai ajuta autocorectorul
simiucalinabitzz: bine nu te supăra ca
simiucalinabitzz: ca ți am zis era doar un sfat
simiucalinabitzz: oricând vrei tu pot sa te ajut
Alte întrebări interesante