Studii sociale, întrebare adresată de ioanadanila0111, 8 ani în urmă

Imagineaza ti ca te intalnesti cu un strain. Spune-i ce crezi ca inseamna a fi roman in 5-8 randuri. ( Dau coroana, am nevoie mai mult de inspiratie deoarece nu prea stiu exact ce sa scriu)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bontosdenisa
1

Răspuns:

A fi român si patriot înseamnă a-ţi iubi ţara chiar şi atunci când nu este aşa cum o vrei tu. O ţară nu dezamăgeşte niciodată. Nu poţi fi român , dacă nu-ţi simţi ţara dincolo de graniţele ei fizice, dacă nu-ţi cunoşti istoria, cultura şi tradiţiile şi nu le transmiţi mai departe, dacă nu-ţi onorezi înaintaşii şi pe cei care reprezintă un pic din România prin tot ceea ce fac, dacă nu-ţi iubeşti ţara, chiar dacă nu e ca afară, şi o abandonezi fără să te implici, dezamăgit în realitate de liderii săi vremelnici şi nu de ea, dacă nu pui interesul general mai presus de cel personal, dacă nu dai fără să ceri, dacă nu simţi că naţiunea este familia ta mai mare, nu ești roman. Trebuie sa ne lăudăm și sa fim demni ca suntem români, avem atâția oamenii care au luptat pentru neamul nostru, atâta istorie care ne reprezinta în întreaga Europa.

Sper ca ți-am putut fi de ajutor. Am adăugat mai multe rânduri decât ai cerut tu, însă poți sa selectezi ceea ce îți place.

Alte întrebări interesante