Limba română, întrebare adresată de vio999, 8 ani în urmă

Imagineaza-ti o discutie intre tine si o randunica. Fiecare isi va motiva dorinta de a fi cel putin o zi in locul celuilalt. cls3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Руслана158647
12
- Buna.
- Buna.
- Eu sunt o rindunica, iar tu?
- Eu sunt Elena, o fata.
- Elena, as vrea s-a fiu in locul tau cred ca e mai bine decat sa fii o rindunica
- Rindunica, nustiu iar eu as vrea s-a fiu in locul tau nu faceam lectiile, la scoala nu ma duceam, temele pentru acasa nu faceam dar ce sa faci.
- Bine la revedere pe curand.
-Pe curand.

                                      Sper ca te-am ajutat!!

Răspuns de Gennifer
5
  Copila statea calm la geam si privea reinvierea naturii in acea minunata primavara, cand pe creanga din fata copacului se opri la odihna o randunica. Fata o privi cu atentie si cu ochii sclipind exclama:
   -Randunica, randunica, ce frumoasa esti. Ah, ce vreai ca tine libera prin ceruri sa plutesc si in norii cei de vata ca m-arunc din zbor. Ce viata vesela ai tu, frumoasa cerului.
   -Copila, si eu doresc sa fiu om- ca tine. Sa merg pe a tale doua picioruse si sa pot alerga libera pe pamantul cu iarba moale si catifelata. O zi sa am in corpul unui om si nimic nu imi mai trebuie.
   -Sa fii om? Tu esti libera! De ce sa fii om inchis ca mine in colivie?
   -Nu e colivie, e libertatea, doar ca altfel. Tu poti fugi libera pe unde iti vad ochii, poti savura din cele mai diverse mancaruri si poti liber faci multe lucru- ce pentru noi, pentru pasari- sunt de neincercat. Vreau sa fiu om!
   -Iar eu pasare, sa zbor pe unde imi vad ochii, sa vad taramuri noi si sa fiu libera, fiind o pasare in zbor, un spirit calm si atotputernic prin vijelia vantului.
   -Ah, ce pacat ca viata nu ne-a dat ce am fi dorit, insa totul se poate candva schimba. Adio, copilita.
   -Adio, visul meu, de neatins.
Alte întrebări interesante