Imaginează-ți o discuție între un turist și un localnic pe marginea istoriei/arhitecturii Casei Manu. Folosește informațiile din imaginile de mai jos și din alte surse de documentare pentru a alcătui un dialog de 15-20 de replici.
Răspunsuri la întrebare
Explicație:
Era o dimineața, ma plimbam pe Bulevardul Aviatorilor cu al meu caine ,dintr o data m am oprit în fata Casei Manu si am fost martor discuției între un turist si un localnic,destul de interesanta, de aceea m am gândit sa o scriu exact cu ale lor cuvinte :
-Buna dimineața!.
-Bună dimineața!
-Aveti idee la ce ora încep vizitele in acest Muzeu?
-Da! La ora 8 dimineața, cam de acum in 10 minute.
-Si dumneavoastră asteptati sa deschidă?
-A nu,eu am vizitat o de prea multe ori,locuiesc mai jos de acest Bulevardul.
-Eu vin din alt oraș, din Constanța, insa sunt foarte intrigat de acest palat .
- Sa stiti ca a fost construită după planurile arhitectului Grigore Cerchez pentru juristul Ioan Manu căsătorit cu Elisabeta Cantacuzino.
- Parca fost construită după planurile arhitectului Grigore Cerchez pentru juristul Ioan Manu. ..
-Cunoasteti multe detalii despre aceasta casa?
-Nu suficiente!.Am mari speranțe ca vom avea un ghid înăuntru!.
- Stiti, Iancu Manu, era fiu al generalului Gheorghe Manu.
-Si cam de ce are asa mare importanta ?
-Gheorghe Manu a fost erou al Războiului de Independență, prim-ministru în timpul domniei regelui Carol I, primar al Bucureștiului.
-Interesant !.
-Intr- adevar! .Insa partea interesanta este ca după ce își pierde o mare parte din avere o vinde industriașului Max Auschnitt
-Iar acum ,cui ii aparține aceasta casa?Statului?.
Nu!.Ajunge naționalizata si devine locuința lui Petru Groza , prim-ministru,apoi devine sediu Ambasadei Argentinei ,apoi se intoarce inapoi la moștenitorii proprietari din familia Auschnitt in '89 după ce cade regimul Comunist.
-Ah!.Deci este proprietatea lor acum?
-Nu chiar!.Au vândut o lui Gigi Becali în 2006.
-Interesant ,cati proprietari a avut!.
-Intr adevar ,dar mai interesant este stilul ei de construcție:vedeti in exterior se menține baremurile clasicului, cu adaosul reliefurilor de deasupra deschiderilor și de pe fronton, dar al cărei interior poartă pecetea apartenenței la unul dintre cele mai complicate și mai stufoase stiluri ale decorului arhitectural.
-Multumesc ,o sa retin aceste detalii.