Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

IMAGINEAZĂȚI CĂ AI PRIMIT ȘI TU LA ȘCOALĂ UN PROIECT PRIVIND CONFECȚIONAREA UNEI CAPSULE A TIMPULUI,PE CARE O VEI DESCHIDE CÂND VEI FI ÎN CLASA A XII-A.SCRIE UN TEXT DE 6-10 RÂNDURI DESPRE CE AI SIMȚIT-TRĂIT ÎN CLASA A V-A,FOLOSIND DOUĂ SUBSTANTIVE ÎN CAZUL NOMINATIV,DOUĂ ÎN ACUZATIV ȘI DOUĂ ÎN DATIV.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
Ieri ...

Zi de mai cald. Pas hotărât şi senin. Ghiozdan pe spate şi părul se bucură eliberat ... pas de clasa a 5-a. Şi inima luminoasă vede ...
Eram veselă şi mereu gata să împlinesc ceea ce trebuia. Ascultam şi eram ascultată.Eram o zgâtie de copilă care era şi caldă, şi rece, şi senin, şi tăcere aspră ... şi minunat, minunat mai era la şcoală! 
Eram o clasă superbă, vreo treizeci şi şase de suflete tot unul şi unul.
Clasa a 5-a, un alt început ... îmi aduc aminte de ce mult ne ajutam unii pe alţii, de pauzele pline, de orele cu dragoste de învăţătură, de prăştiile mici şi colorate pe care ni le făcusem şi de întrecerea cu nuci din toamnă ... cum le umpleam cu aracet: trişam, ca atunci când o pierdeam să fie mâncat miezul ... de prima teză la limba romănâ, prima notă curată ... întâia olimpiadă la judeţeană ... de săniuşul ... da, aidoma zilei de ieri au urmat altele. Colegilor mei le văd şi acum chipurile, faptele ... inima.
Azi, zi de mai cald şi eu în pas senin de viaţă.

caz N                                        caz Ac                          caz D

părul                                       de copilă                        aidoma zilei

inima                                       de suflete                      colegilor
Alte întrebări interesante