Limba română, întrebare adresată de anonim5542, 8 ani în urmă

imagineazati ca esti intr-un basm. Te dai de trei ori peste cap si te metamorfozezi(transformi) intr-o fiinta fantastica (blanda/inspaimantatoare).Descrie amanuntit aspectul tau fizic si apoi povesteste o intamplare petrecuta pe taramul celalalt din basme la care ai luat parte ca erou pozitiv (daca esti o fiinta fantastica blanda,generoasa si protectoare cu natura si oamenii) sau ca personaj negativ(daca esti o fiinta rea , viclana si cruda). Gaseste un titlu compunerii.
Va rog urgent dau si coroana!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de silviabursuc1
3

Prințesa cu vioară

După ce m-am dat de trei ori peste cap,intregul meu corp s-a schimbat.Acum aveam niste aripi mari,negre cu mici dungi albe,de parca as fi fost un inger intunecat.Pe cap mi-au rasarit niște coarne.Mainile mi s-au alungit de parca daca le intindeam puteam atinge cerul.Hainele mi se schimbasera.Acum nu mai purtam simpla mea rochie de casă(dacă esti baiat schimba partea asta :))) ) ci un costum negru.Pana si urechile mi se teansormasera in niste urechi de elf.Însa in ciuda aspectului meu intunecat simteam o nevoie apasatoare de a face bine.

Și ajunsă pe tărâmul basmului ,dupa ce am admirat fantasticul taram :totul sclipea,peste tot erau oameni fericiti,casele erau poleite cu pietre pretioase ,iar pe varful unui munte se putea vedea un castel de culoarea rubinului.

Fire curioasa,am intrebat e regele acestui regat pe cativa copii.Acestia insa m-au privit speriati si au fugit.O batrana mi-a iesit in cale.Ea,la fel de ingrozita de intrebarea mea,mi-a raspuns cu greu:,, Regele acestul taram este un om rau, atat de crud incat isi tine fiica inchisa intr-un turn de peste 10 ani.El niciodată nu iese. Norocul nostru este regina ,o femeie blanda,buna, cu o inima de aur.Nimeni nu poate intelege cum ea nu s-a tranformat intr-un monstru locuind cu regele. Desi este clar ca regele o iubeste nespus ,nu i-a indeplinit dorinta de a-si elibera fiica. Se spune chiar că regina a ramas la castel doar pentru a nu-i fi fiica ucisa.:

Puteam eu sa stau linistita?Nu. Am ales sa merg la castel.Infatisarea mea nu era pe acest taram atat de diferita,incat mi s-a permis sa -l vad pe rege. Era un om bun,darni,asa incat nu am inteles zvonurile.Regina nu s-a aratat. Intrucat nu stiam ce pot sa fac ,am dat sa plec. Cand insa sa ies pe marea poarta de clestar un ras malefic s-a auzit.Am intors capul.In spatele meu statea o creatura cu 3 capete,cu o mare mantie purpurie.Ochii gardienilor s-au inchis brusc,cazand intr-un somn adanc.Atunci un glas infricosator mi-a intepat parca urechile ,,Unde te grabesti asa fara sa vorbesti cu regina?Credeai ca-ti voi permite sa spui adevarul despre rege?".O flacara violeta izvorata din toiagul ei s-a indreptat spre mine.Insa nu stiu de ce a ricosat inspre livada castelului.Regina,nervoasa,si-a chemat garzile si m-a inchis intr-un turn.Nu am ripostat,inca nu stiam ce puteri am si nu stiam sa zbor.

In turn strabatea un sunet de vioara si un glas care plangea.,,Probabil e printesa" ,mi-am zis.Deodata aripile mele s-au deschis,iar la varfuri aveau pete aurii care luminau intreaga incapere.Cu cat vioara mi se parea mai aproape ,cu atat prindeam mai multa putere.Intr-un final am reusit sa sparg usa cu cele 10 lacate.Voiam sa plec, dar mi-am amintit de printesa. Am urmat cantecul si am ajuns la o usa saracacioasa insa cu foarte multe lacate si probabil si vrajita.Insa a fost de ajuns sa pun mana pe ea si s-a deschis.Am reusit sa eliberez printesa care si-a luat vioara si m-a urmat.In mod surprinzator,turnul nu era pazit.Dar ,la fel,cand voiam sa ies ,acum alatudi de printesa ,regina s-a aratat.

Acum aveam putere.Acum ma puteam lupta.Vrajile ei nu se comparau cu ale mele.Cu cat printesa canta ,cu atat deveneam mai puternica.Am ucis regina . Abia apoi am aflat povestea reala: acel monstru nu era mama printesei,adevarata regina a fost ucisa. Intregul taram fusese vrajit sa nu observe transformarea vechii lor regine,blande,bune in acest monstru, insa sa-l vada pe rege ca fiind rau.Printesa s-a intors in palat impreuna cu tatal sau.

Si cum pot sa spun ca mi-am indeplinit misiunea de fiinta binefacatoare insa infricosatoare,m-am intors in lumea mea.


silviabursuc1: Sper ca ti-e de folos
Alte întrebări interesante