Limba română, întrebare adresată de Kaksjdjndmzk, 8 ani în urmă

imagineazati un basm care să aibă 20-25 de rânduri.Dau coroană !​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rodicajurescu
0

Răspuns:

                                            Gabi cel frumos

            -Basm inventat azi-

               A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti... Pe când se potcovea purecele cu patruzeci şi patru de oca de fier la un picior şi tot zbura în înnaltul cerului şi spunea că e prea uşor, atunci trăia un împărat şi o împărăteasă care aveau un singur fecior pe nume Gabi.

          Când lui Gabi îi veni vremea de însurătoare, împăratul şi împărăteasa s-au gândit cum ar face ei ca feciorul lor cel foarte deştept şi harnic să-şi găsească o aleasă cel puțin la fel de frumoasă şi de deşteaptă ca el. Aşa că au invitat la palat sfetnici din tot ținutul şi s-au pus la mare sfat. Un profesor de arte marțiale a propus ca Gabi să-şi aleagă o soață pricepută în acest vast domeniu. Un mare învățat le-a spus că viitoarea lor noră va trebui, neapărat, să aibă simțul umorului. Alt învățat a propus un cuprinzător test-grilă de matematică. Altul a fost de părere că prințesa, care, desigur va fi cândva împărăteasă, trebuie să fie o foarte bună cunoscătoare a limbii şi literaturii ținutului lor.

        După ce au discutat cu toți învățații vremii, împăratul şi împărăteasa au luat hotărârea ca dragul lor Gabi să-şi aleagă singur o mireasă după voia inimii lui. L-au îmbrăcat cu un costum frumos, cusut cu fir de aur, i-au dat bani destui ca să se poată descurca singur şi i-au urat succes maxim. Gabi a urcat în maşina lui cea luxoasă şi a plecat să cutreiere ținutul pentru a-şi afla mireasa.

      În drumul lui, Gabi a întâlnit o sumedenie de fete frumoase care şi l-ar fi dorit de soț. Dar el nu se putea hotărî pe care s-o aleagă. Atunci şi-a amintit de vechiul său profesor de matematică şi a luat hotărârea de a-i cere sfatul acestui om care-l învățase multe lucruri deştepte. Profesorul a ascultat cu mare răbdare dilema lui Gabi şi l-a sfătuit să aleagă fix cum îi va dicta inima.  

       Ascultând sfatul profesorului, prințul Gabi s-a dus direct la casa Anei, fata pe care el o plăcea de ceva vreme. A invitat-o pe Ana în oraş. S-au înțeles bine şi au hotărât  să se căsătorescă. Bineînțeles că au fost şi nişte balauri care s-au împotrivit, dar Gabi le-a venit la toți de hac şi i-a alungat.

      A fost nuntă mare la palat.

      Iar Gabi şi Ana au trăit fericiți împreună, până la adânci bătrâneți.

       Şi-am încălecat pe-o şa şi v-am spus povestea mea.

         

Explicație:

Alte întrebări interesante