Biologie, întrebare adresată de anadinca49, 8 ani în urmă

imaginiativa ca cultivati legume si fructe iar produsele recoltate se afla intrun depozit . anvad in venere ca prin respiratie se consuma substante organice , ce conditi veti asigura pentru ca recolta sa nu se deprecieze




DAU COROANĂ!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de calitro
1

Pentru a preveni deprecierea recoltei, trebuie asigurate anumite conditii adecvate pentru depozitare, inclusiv:

  • Temperatura adecvata: Este important sa mentinem o temperatura optima. Fructele si legumele proaspete pot fi pastrate la temperaturi mai scazute pentru a preveni aparitia mucegaiul.
  • Umiditate scazuta: Umiditatea prea mare poate favoriza degradarea recoltelor. Trebuie sa ne asiguram ca depozitul are o umiditate scazuta.
  • Lumina redusa: Lumina puternica poate degrada recolta prin oxidare. Depozitul trebuie sa fie bine iluminat (artificial), si nu expus direct la lumina soarelui.
  • Curatenie regulata: Trebuie pastrat depozitul curat prin indepartarea oricaror legume sau fructe putrezite, pentru a preveni raspandirea mucegaiului si a bacteriilor.
  • Utilizarea recipientelor adecvate: Trebuie sa folosim recipiente adecvate pentru a pastra fructele si legumele proaspete, cum ar fi pungi perforate sau cutii care permit circulatia aerului.
Alte întrebări interesante