Imi aratati cum se face va rog!
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
cos 3x-cos 5x=-2sin(3x+5x)/2 * sin(3x-5x)/2=-2sin4xsin(-x)=2sin4xsinx
cos 3x+cos x=2cos (3x+x)/2 * cos (3x-x)/2=2cos 2x * cosx
sin4x=sin(2x+2x)=sin2xcos2x+sin2x+cox2x=2sin2xcos2x
Deci numitorul se poate si asa: 4sin2xcos2x*sinx.
E=4sin2xcos2x*sinx/2cos2x*cos x
Stim ca sinx/cosx=tg x si simplificand prin cos2x, E devine:
E=4sin 2x*tgx /2 = 2sin2x*tgx=2*2sinx*cosx*sinx/cos x
Simplificand cos x, forma lui E devine:
E=4sin^2x
cos 3x+cos x=2cos (3x+x)/2 * cos (3x-x)/2=2cos 2x * cosx
sin4x=sin(2x+2x)=sin2xcos2x+sin2x+cox2x=2sin2xcos2x
Deci numitorul se poate si asa: 4sin2xcos2x*sinx.
E=4sin2xcos2x*sinx/2cos2x*cos x
Stim ca sinx/cosx=tg x si simplificand prin cos2x, E devine:
E=4sin 2x*tgx /2 = 2sin2x*tgx=2*2sinx*cosx*sinx/cos x
Simplificand cos x, forma lui E devine:
E=4sin^2x
demolitionlovrs:
poti cumva sa mi zici ce formule ai aplicat??
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă