Limba română, întrebare adresată de fsanyikadavid, 8 ani în urmă

Imi da cineva rezumat de la cartea: Cititorul din pestera de Rui Zink. Va rog mult am nevoie maine trebuie sa fac proiect​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
6

Răspuns:

Naratorul, un băiat portughez de 15 ani ai cărui părinți divorțaseră ajunge într-o mică bandă de hoți. Iar în timp ce se afla într-o piață de la marginea estuarului, plină cu oameni, apar gărzile regale. Crezând că au venit după el, în încercarea de a scăpa, sare în mare, dar se prinde la timp de o frânghie și ajunge pe o ambarcațiune.

După un timp simte că ambarcațiunea a pornit din loc și este găsit de marinari.Căpitanul vasului este îndurător cu el și îl lasă pe vas cu condiția să vegheze orizontul, de sus, de pe gabie.

Într-una din zile, când este pus să aducă un sac de cartofi din cală, descoperă o mulțime de saci plini cu cărți. După ce pune întrebări în stânga și-n dreapta, descoperă că acestea sunt momeală pentru Anibalector, un animal căruia îi place să citească. Atunci a realizat și care este scopul hărții pe care căpitanul o ținea mereu în mână.Însă, într-o zi căpitanul a alunecat, iar harta i-a zburat din mână direct în apă. Dar băiatul sare numaidecât după ea și o recuperează, stârnind admirația căpitanului. Atunci află că harta este făcută din piele de om scrijelită cu o piatră ascuțită.

Invitat de căpitan la el în cabină, descoperă care este planul pentru a-l prinde pe animalul lector, și anume, folosind curara, o otravă inventată de indienii brazilieni, dar, pe care, masa mare a animalului o va absorbi și nu-l va omorî.

 

În acea după amiază, însă, are loc o furtună foarte puternică.

Explicație:

Nu știu dacă este bine

Dar sper că te-am ajutat

Alte întrebări interesante