Limba română, întrebare adresată de beeee, 9 ani în urmă

Imi dati si mie niste idei pentru o compunere cu titlul" O calatorie pe alta planeta"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de KuwapT
6
Stelele galbene si stralucitoare ca focul ardeau in spatiul cosmic.Luna era somnoroasa si obosita si ca de ici colo mai isi deschidea cate un ochi.

maniacul: intr-o seara calda de vara eu si cu bunicul meu am iesit sa vedem stele pe cer.bunicul mi-a aratat unde este carul mare si carul mic.Mie imi venea sa dorm, mam dus la culcare mam pus sub plapuma, si am inceput sa dorm ! Am visat ca mam dus cu racheta in spatiul cosmic mam dus aproape de carul mare si am vazut ca o stea pana la alta ets e de 200 de metri.Mam dus la luna si am gustat din ea a avut aroma de branza , mai incolo era o casa .In ea locuiau niste extraterestri -fermier . Mulgeau vaci
maniacul: si faceau blocuri de branza .blocurile alea de branza trebuiau sa puna pe luna sa o faca mult mai mare decat pimantul . Cand am vrut sa vorbesc cu ei mama ma trezit din somn .Iam povestit la mama ce am visat si de atunci as mai vrea sa se intample asa ceva si in realitate (asta a fost compunerea sa dai multumesc)
maniacul: scuze ca am scris de doua ori dar nu mai puteam de prima oara
Răspuns de stefaniablidea
7
1)Vorbeste in introducere despre faptul ca intr-o seara de iarna cand plapuma argintie de omat acoperise pamantul, cand lemnele din soba fredonau un cantec miraculos etc. tu priveai pe fereastra, cand mama te-a indemnat sa te culci. 
2) In cuprins vorbeste despre faptul ca ai simtit ca frigul si-a facut prezenta si nu mai simteai caldura plapumei. Cand ai deschis ochii ai vazut imprejurimi necunoscute, acoperite de nisip rosu etc.
3)Mai departe in cuprins imagineaza-ti ca te-ai intalnit cu un grup de vietuitoare ciudate, iar impreuna cu ele ai descoperit planeta etc.
4)In final, vocea mamei te-a trezit, iar tu ai realizat ca totul a fost un vis.

maniacul: frumos
maniacul: dar el doreste o idee de compunere fa o compunere cu trebuie nu cu ”in cuprins sau altele ”
maniacul: dar sa sti este foarte frumoasa
stefaniablidea: multumesc
Alte întrebări interesante