Limba română, întrebare adresată de trifu331, 9 ani în urmă

imi explica sau imi spune careva va rog cum trebuie sa fac o compunere despre un portret fizic si moral al unui om? va rog! desi sunt in a saptea nu am mai facut asa ceva de veacuri si nu mai retin nimic. multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ajutorlateme111
2
Pai e simplu. la cel fizic ii descrii trasaturile ex: culoarea ochilor,parul lung sau scurt etc. iar la cel moral prezinti cum e el. sufletist,cuminte,rau etc.
fizic= trasaturi fizice (cum arata pe dinafara.
moral= trasaturi morale(cum e pe dinauntru)
Răspuns de polibogdy
2
Deci intr-o compunere prima si prima data incepi cu Introducerea:In introducere scri ca este personajul principal dintr-o poveste(spui titlul povestei sau poeziei),sau ii spui numele daca e persoana reala cum ar fi : El este Ion ,prietenul meu cel mai bun,este colegul meu in clasa a 8 a . Sau daca e la o poveste/poezie scri Personajul principal din Craiasa Zapezii (dupa autorul) este sa zicem Mihai.(am spus asa un nume).
Dupa aceea la cuprins spui:In primul rand (PERSONAJUL) Mihai este un copil darnic,bun la suflet,intelegator cu toata lumea din jurul lui,destept.(acesta e portertul
In al doilea rand Mihai are parul negru,ochii albastrii, fata rotunjita ,urechiile mici(mai descrii tu).
In Incheiere : Mihai este cel mai bun prieten al meu . ( Sau mai spui tu ceva in incheiere,cum ar fi ca este cel mai bu  din clasa sau altceva )
Sper ca te-am ajutat .;D 
 
Alte întrebări interesante