Limba română, întrebare adresată de Alex2333, 9 ani în urmă

Imi faceti o compunere cu titlul ''O poveste incalcita'' , Va rog !!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnabadeaVio
7
Odata ca niciodata, in taramul fermecat, se zvonea ca exista o floare care avea puterea de a vindeca bolnavii si de a-i intineri pe cei batrani. Fiind in primejdie sa moara in chinurile nasterii, printesa regatului isi trimite slujitorii sa caute floarea cu puteri miraculoase. Dupa zile intregi de cautare, slujitorii se intorc cu floarea promisa, iar printesa este astfel salvata de la moarte. Tot regatul rasufla usurat atunci cand afla ca printesa a nascut o fetita frumoasa si sanatoasa.

Povestea nu se sfarseste aici, pentru ca Gothel (voce Donna Murphy), o vrajitoare batrana si rea, afla ca floarea care ii reda tineretea a disparut. Inainte de a renunta sa o caute, Gothel descopera ca fiica printesei este acum detinatoarea miraculoasei flori. Fara sa stea pe ganduri, batrana vrajitoare o rapeste pe Rapunzel si o ascunde intr-un turn inalt si fara scari unde nimeni nu poate ajunge.

Tineretea vrajitoarei este iarasi pusa in primejdie, atunci cand adolescenta Rapunzel (voce Mandy Moore) incepe sa puna intrebari despre lumea din afara turnului. Flynn Ryder (voce Zachary Levi) este un tanar ce cauta un loc sa se ascunda de o familie regala pe care o jefuise si se catara in turnul in care se afla Rapunzel.

Tema animatiei este destul de interesanta pentru ca se invarte in jurul urmatoarei dileme: este mai bine sa pastrezi tot ce e mai bun doar pentru tine sau sa imparti cu restul lumii? Gothel este cea care o creste pe Rapunzel, spunandu-i ca: "Un dar ca al tau trebuie sa fie intotdeauna protejat. Lumea este intunecata si rece, bunatatea trebuie ferita de raul de afara". Ceea ce nu stia Rapunzel este faptul ca era prizionera unei vrajitoare care ar fi recurs la orice pentru a-si pastra tineretea.

Rapunzel reuseste sa il prinda pe frumosul Flynn si il leaga cu parul ei foarte lung de peste 20 de metri. Dupa ce afla ca lumea nu este chiar atat de urata precum ii spusese Gothel, Rapunzel incheie un pact cu Flynn si planuiesc sa evadeze din turn.

Rapunzel este ajutata sa iasa din turn de Flynn, dar si de calul politist, un cameleon si o gloata de talhari. Odata ce se afla in afara turnului, Rapunzel descopera lumea minunata si porneste intr-o calatorie cu noii ei prieteni, ferindu-se sa fie gasita de batrana Gothel.

AnabadeaVio: Fati un rezumat
Alte întrebări interesante