Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Imi faceti si mie rzumatul unei povesti la alegere inafara de Hansel si Gretel de frati grimm? Dar din cap ,nu de pe net

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tudorgudiu
1
                                    Alba ca zapada si cei sapte pitici
   Era o data o frumoasa fata care avea un tata. Mama fetei murise, iar tatal se insurase cu o vrajitoare, frumoasa si ea, dar rea la suflet.Intr-o zi Alba ca zapada a facut o plimbare prin gradina. Vrajitoarea cea rea a vazut-o pe fereastra si a chemat un vanator la ea. Aceasta i-a ordonat vrajitorului sa o duca pe Alba ca Zapada in padure si sa o omoare. Ca dovada ca a omorat-o a spus sa-i aduca inima ei. Vanatorul a luat-o pe Alba ca zapada si a dus-o in padure. El nu era  un om rau si nu a putut sa o omoare. I-a dat drumul acesteia in padure si i-a spus sa nu se mai intoarca. Vanatorul a omorat un porc mistret si i-a scos inima. Acesta i-a dus vrajitoarei inima porcului mistret in locul inimii Albei ca Zapada. 
               Alba ca Zapada a tot mers prin padure pana a dat de o casuta. A intrat, s-a pus in pat si a adormit. Casuta aceea era a unor pitici, sapte la numar. Seara piticii au ajuns acasa si au vazut-o pe Alba ca Zapada. Aceasta s-a trezit si s-a speriat vazandu-i pe cei 7 pitici. Dupa ce s-a calmat le-a povestit piticilor povestea ei. Mama ei vitrega a aflat ca ea traieste si atunci  a pornit in cautarea ei. Intr-o zi piticii erau plecati in mina si vrajitoarea cea rea a gasit-o pe Alba ca zapada. I-a dat acesteia un mar otravit, iar ALBA CA ZAPADA a cazut jos la pamant. Efectul marului nu putea fi tratat doar ca sarutul unui print. Seara piticii au venit si au dat de Alba ca Zapada.  I-au facut un sicriu plin de flori. Un print a dat de ea, a sarutat-o si aceasta s-a trezit. Era plin de bucurie in jur. Printul si  Alba ca Zapada s-a casatorit si au trait fericiti pana la adanci batraneti. 
                                                 Sfarsit!

tudorgudiu: *OK
tudorgudiu: Da, unde iti scri rezumatul?
tudorgudiu: Ok
tudorgudiu: Nu pot aici
tudorgudiu: Adauga tu un anunt
Alte întrebări interesante