Limba română, întrebare adresată de victorandreiporojan, 8 ani în urmă

Imi faceti si mie va rog o cumpenere cu tiltlul "Cearta din ghiozdanul meu" de 150-200 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexandraDaria16
9
Cearta din ghiozdanul meu
In ghiozdanul meu,se află foarte multe lucruri.Unele imi sunt folositoare si altele mai puţin.În primul compartiment imi pun cartile cand plec la şcoala,in al doilea mancarea si in al treilea pun orice lucru de care am nevoie.
Intr-o zi,cartea de matematică s-a înfuriat foarte rau,motivul fiind telefonul pe care il purtam mereu la mine cand plecam la şcoala.Ea îi spune furioasă:
-De ce eşti tu mult mai important ca mine şi esti folosit mult mai des?Nu e corect,eu pot învăţa un copil foarte multe lucruri utile iar tu doar le ocupi timpul copiilor!
Celelalta cărţi erau de aceeaşi părere.Telefonul ii spune:
-Nu este aşa cum crezi tu!Eu sunt mult mai inteligent,ştiu de toate si cu ajutorul meu poate obţine orice informaţie.
Cartea si telefonul se contraziceau la nesfârşit.Apoi,carte de geografie era foarte mâhnită că are coperta ruptă si nu este învelită si a început să strige spre cartea de istorie:
-Ce noroc pe tine,mereu tu ai fost în fata mea!Copilul acesta mereu doar la tine se uita si e mult mai interesat de informaţii,dar pe mine nici nu vrea sa ma deschida!
-Asta îţi este soarta...!ii raspunse cartea de istorie.
Dintr-o dată intervine intre in tot scandalul o radieră si le spune:
-Voi aveţi noroc toate si nu aveti de de sa va suparati una pe cealaltă.Eu sunt o simpla radiera care ma aruncă în toate partile si sterge creionul cu mine.Voi in învăţaţi pe copii ceva util,dar eu nu!
La un moment dat,a inceput să se facă linişte in ghiozdan.
-Da...aşa este,spuse carte de matematică,toţi avem valoarea noastră ,fie că mai multă ,fie că mai puţină ii suntem toţi de ajutor acestui elev.
Atunci,toate cartile si telefonul s-au liniştit si au decis să facă pace.
Alte întrebări interesante