Ed. muzicală, întrebare adresată de lexiflexi, 8 ani în urmă

Îmi poate da cineva câteva informații despre muzica orientala?Am cautat pe internet și nu gasesc( anul apariției și alte detalii de genul) Ofer funda!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcuspoput
1

Răspuns:

Muzica preistorică

Datează din paleoliticul mijlociu și constă în lovituri între pietre, lemne sau orice alte obiecte uzuale. Au fost concepute și imnuri de slăvire, din urlete și dansuri.

Astăzi, aceste forme de manifestare sunt privite oarecum sceptic deoarece ele erau limitate la sunete precare și destinate mulțumirii zeilor.

Muzica neolitică se cânta în temple păgâne iar cea laică de către doicile copiilor. Cu toate că nu există dovezi scrise, s-au găsit numeroase piei și mai târziu documente desenate cu instrumentele preistorice.

Treptat, această muzică s-a dezvoltat ajungând la muzica antică puțin celebră și cunoscută în ziua de azi.

Muzica în antichitate

Originile artei muzicale trebuie căutate în îndepărtata istorie a omenirii. Ca arta sonora poate fi considerata abia in momentul în care sunetele sunt conștient organizate, reflectând un anumit grad de evoluție în spiritualitatea omului primitiv.Astfel,omul devine creator de artă în momentul în care ajunge să stăpânească gândirea și vorbirea articulată. Primele practici de natură artistică sunt legate de procesul muncii, în colectiv,când apar comenzi ritmate, strigăte sau chemări, îngânări sau îmbărbătări etc., mai apoi ca forme evoluate de magie, rituale, incantații, când elementul melodico-ritmat este alăturat dansului și cuvântului, formând astfel o artă sincretică ce s-a desfășurat pe o lungă perioadă de timp.

Explicație:


lexiflexi: Poți sa îmi dai câteva exemple? Trebuie sa fac o prezentare a acestui gen de muzica
lexiflexi: ????
Alte întrebări interesante