Limba română, întrebare adresată de rubennastase, 8 ani în urmă

Imi poate da cineva un rezumat la cartea copiii capitanului grant va rooogg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
4

La sfârșitul lunii iulie 1864, proprietarul iahtului Duncan - Lord Glenarvan împreună cu tânăra sa soție Helen se pregătește pentru o călătorie de miere. În timpul testelor de calitate a iahtului, ei prind un rechin în Marea Irlandei, în interiorul căruia găsesc o sticlă cu o notă. În acele zile, nu existau telefoane mobile, comunicații prin satelit și Internet și o notă sigilată într-o sticlă era adesea singura șansă pentru naufragiul nefericit să fie salvat departe de locurile civilizate. Și acolo erau o mulțime de astfel de locuri pe glob.După examinarea conținutului flaconului, Glenarvan a văzut că conținea trei texte scrise în diferite limbi și duplicându-se reciproc. Notele spuneau că un căpitan Grant și cei doi marinari așteptau ajutor la paralela de sud a gradului 37.

Din păcate, apa a pătruns în sticlă și a spălat o parte a mesajului, în plus, cea care a indicat longitudinea și numele insulei.

Se părea că era imposibil să-i ajuți pe victimele nefericite ale naufragiului, acest lucru i sa spus direct lui Glenarvan în amiralitatea. Dar cuplul Glenarvan decide altfel. Sub influența lacrimilor copiilor capitanului Grant, Mary și Robert de 16 ani, care sunt cu patru ani mai tineri decât sora lor, ei decid "Duncanul" lor să meargă în jurul globului de-a lungul celei de-a 37-a paralele și să găsească pe cei nefericiți.

Bineînțeles, ei merg pe o expediție nu în patru. Major McNabbs se alătură cu voie bună, precum și întregului echipaj al iahtului, condus de tânărul căpitan John Mangles. La începutul călătoriei, găsesc un alt însoțitor. În mod ironic, se pare că este geograful celebru Jacques Paganel, care a căzut pe Duncan din cauza dispersiei sale, faima căreia merge mână în mână împreună cu faima sa ca om de știință. Paganel a fost cel care, după ce a studiat documentul, și-a exprimat încrederea că, cel mai probabil, căpitanul Grant era în America de Sud. Și trebuie să îl căutați în Patagonia, acesta este numele teritoriului care aparține astăzi în Chile.


rubennastase: Multumes muuulllttt
Alte întrebări interesante