Limba română, întrebare adresată de brosalex97, 9 ani în urmă

imi poate da cineva un text cu titlul marul ? 15-20 de randuri clasa a v a?


Razvan14: Ce sa conntina ?
brosalex97: nu e vorba sa contina ceva anume doar sa fie despre un mar si de 15 20 de randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Razvan14
6
Marul este o specie de plante din familia Rosaceae. Această specie cuprinde între 44 și 55 de soiuri, care se prezintă ca pomi sau arbuști. Varietățile de măr cresc în zona temperată nordică din Europa Asia și America de nord, printre acestea existând un număr mare de hibrizi.Cea mai răspândită.Partea comestibilă a mărului este receptaculul (o prelungire a codiței), iar fructul în sine este ceea ce se numește în termeni populari „cotor”, parte care în cele mai multe cazuri nu este comestibilăormă a mărului este mărul de cultură.Cercetările sugerează că merele pot reduce riscul de cancer la colon, cancerul de prostată și cancerul pulmonar.Cojile de mere conțin acid ursolic, care, pe baza experimentelor pe șobolani, crește masa mușchilor scheletici și a țesutul adipos brun, de asemenea scade grăsimea de culoare albă, reduce obezitate, intoleranța la glucoză și steatoza hepatica
Răspuns de motanudeea
3
      Marul

     La fereastra camerei mele am un mar. Are o coroana bogata si incarcate de merisoare ce vor creste mari pana la toamna. Cel mai mult imi place sa-l privesc primavara cand este incarcat de sute de flori minunate.
     A fost plantat la botezul meu, deci avem aceasi varsta si crestem impreuna. Din acest motiv sunt foarte atasat de el, asa ca mi-ar parea foarte rau daca intr-o zi s-ar usca. Imi cunoaste intreaga viata si eu pe a lui. El stie cand am mers prima data dea-busilea, cand am facut primii pasi, cand mi-a crescut si cazut primul dinte, cand am mers prima data la gradinita sau scoala.
     Am mare grija de el, il curat de crengile uscate, il dau cu var, il ud...iar el ma rasplateste cu cele mai gustoase mere. Apoi, in verile calduroase ma pot racori sau juca la umbra lui.
     Bunicul mi-a montat chiar si un leagan pe una dintre crengi. Asa pot fi mai aproape de el. 
     In concluzie ce pot sa va spun, decat a suntem intr-un fel cei mai buni prieteni.
Alte întrebări interesante