Limba română, întrebare adresată de ionascmirela, 9 ani în urmă

Îmi poate da și mie cineva un model de argumentare la balada populară?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de angelalazar56
2
In opinia mea, opera ................(titlul) este o balada, specie a genului epic in versuri, apartinand literaturii populare, creatie anonima, orala, colectiva, in care se impletesc elemente lirice si dramatice si sunt prezentate intamplari din trecut, din viata poporului, cu personaje putine cu caractere opuse, inzestrate cu insusiri fizice si morale exceptionale, cu o actiune si o intriga simple.
In primul rand, apar putine personaje: ........................... (care sunt personajele), dintre care se evidentiaza protagonistul ............ (numele) si antagonistul ........ (numele), inzestrate cu insusiri exceptionale .......... (se scrie ce insusiri exceptionale au aceste personaje). Acestea sunt antrenate in derularea unei actiuni simple ........ (se scrie rezumatul textului).
In al doilea rand, firul epic se impleteste cu elemente lirice: ........... (exemple cu figuri de stil, imagini artistice) si dramatice: ....... (prezenta dialogului, tensiunea dramatica).
In plus, in text se remarca elemente specifice operei de factura populara: ......... (se precizeaza elementele de versificatie, de vocabular popular, de oralitate a stilului).
In concluzie, trasaturile mai sus prezentate justifica incadrarea textului in specia baladei populare.
Alte întrebări interesante