imi poate explica cineva cum e corect?Va rog!
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Daca M de coordonate a si a apartine graficului, rezulta ca f(a) =a pentru ca inlocuim acel "x" din ipoteza cu a-ul dat in problema la coordonatele punctului M. Apoi inlocuim in functia data in ipoteza pe "x" cu "a" pentru ca asa sunt notate coordonatele punctului M si ne va da: 2a-4=a. De aici ducem "a" - ul in partea stanga cu semna schimbat si acel"-4" in partea dreapta cu semn schimbat si ne va da: 2a-a=4. Rezulta ca a=4. Dar, pentru ca noi am inlocuit "x" cu "a" vom reveni la forma initiala a functiei si ne va da: x=4.
madanica2006:
ai inteles?
Alte întrebări interesante