Matematică, întrebare adresată de AliAlexandraaa, 9 ani în urmă

Imi poate explica cineva genul exercitiilor cu: " Intr-o urna sunt 100 de bile... "?Mai exact cu probabilitatea. Multumesc :3


Bogdan94: Da un exemplu mai concret ca sa iti putem explica. E greu daca spui doar partea cu 100 de bile. Spune o cerinta intreaba si iti explic.
AliAlexandraaa: Intr-o cutie sunt 120 de bile albe , negre si rosii. Numarul bilelor rosiieste de trei ori mai mic decat al bilelor albe si negre la un loc , iar nmarul bilelor albe este cu 18 mai mare decat al celor negre . Cate bile de fiecare culoare sunt in cutie ? Care este probabilitatea ca extragand o bila din cutie, aceasta sa fie rosie ?
Bogdan94: Aflii cate bile ai din fiecare culoare, si apoi faci asa cum ti-a scris Andreea mai jos.
Bogdan94: Tot timpul probabilitatile, indiferent de obiectele cu care lucrezi, se calculeaza astfel:
P=cazuri favorabile/cazuri posibile. In acest caz P=bile de o anumita culoare/bile totale.
AliAlexandraaa: aa , ok , deci aflu numarul bilelor rosii ,de exemplu 38 si voi avea 38 supra 120 . Am inteles acum , multumesc mult .:)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de popandreeamaria
0
Pai sunt 100 de bile in total, 55 negre si 45 albe, probabilitatea ca extragand o bila aceasta sa fie alba este = nr bilelor dorite/ nr bilelor toatale=45 supra 100 care se mai poate scrie 45%

stef4fun: sa zicem ca sunt bile albe negre verzi si rosii. tu trebuie sa scoti cel putin doua de un fel fara sa te uiti. luam cel mai nefericit caz, iei patru, una verde una rosie una alba si una neagra. tu acum ca sa ai o pereche, nu conteaza ce fel de bila iei pentru ca oricum vei avea o pereche. deci formula:
stef4fun: n=feluri
stef4fun: n+1 bile
Alte întrebări interesante