Biologie, întrebare adresată de capacsuprem, 8 ani în urmă

Îmi poate explica cineva, mai pe larg, cum are loc și cum funcționeaza mecanismul de glisare al filamentelor? Sau știți unde aș putea găsi o explicație amănunțită, mai clară?

Mulțumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de kakaland
1

Răspuns:

Conform teoriei filamentelor glisante, filamentele miozinei (groase) ale fibrelor musculare alunecă pe lângă filamentele de actină (subțiri) în timpul contracției musculare, în timp ce cele două grupuri de filamente rămân la o lungime relativ constantă. A fost introdus independent în 1954 de două echipe de cercetare, una formată din Andrew F..

Care sunt pașii teoriei filamentelor glisante?

Reticulul sarcoplasmatic a stimulat eliberarea ionilor de calciu. Pasul 2. Ionii de calciu se leagă de troponină. - face ca troponina să tragă tropomiozina de pe locurile de legare a punții transversale. -punturile încrucișate se leagă de actină.

Ce se înțelege prin teoria filamentului glisant?

Definiție. Conform teoriei filamentului glisant, contracția musculară are loc prin glisarea relativă a două seturi de filamente (actină și miozină). Această alunecare este produsă de interacțiunile ciclice ale pieselor laterale din filamentul de miozină (punți încrucișate) cu situri specifice pe filamentul de actină.

Alte întrebări interesante